Ei voi auttaa, sori ensi-illassa Telakalla

Teatteri Telakan ja Tampereen Työväen Teatterin  yhteistuotanto Ei voi auttaa, sori saa toisen  ensi-iltansa keskiviikkona 2.11.2016. Ensimmäinen ensi-ilta oli keskiviikkona 19.10. TTT:n Kellariteatterissa. Näytelmä ratkeaa eri tavalla Telakalla, ja katsojat pääsevät kurkistamaan näytelmän henkilöiden vaihtoehtoisiin kohtaloihin.

Antti Mikkolan kirjoittama ja ohjaama uutuusnäytelmä kertoo parisuhteista ja miehen ruuhkavuosista, vaimon ja hellan välissä. Tämän päivän mies on oppinut puhumaan tunteistaan ja tarpeistaan – ja juuri niin kuin pelkäsimme: sitä on kamala kuunnella!

Ilmarin ja Merin avoliitto on ajautunut umpikujaan. Tuntuu, että ainoastaan lapset ja yhteinen omaisuus pitelevät heitä yhdessä. Miestä ahdistaa ja pakoon ei pääse. Zeus ja Hera kiistelivät kumpi nauttii enemmän, mies vai nainen? Ilmari ja Meri tuntuvat kilpailevan siitä, kumpi tekee ja kärsii enemmän.

”Mä olen oikein pyrkimällä pyrkinyt uhriutumaan. Kilpaillut sun kanssas siitä, että kumpi tässä enemmän kärsii. Se on sellaista valuuttaa se uhrina oleminen, ettei sitä kukaan vaihda edes suukkoon otsalle.” 

Myös Ilmarin taiteilijaveljen, Anteron, elämä on käännekohdassa. Naisten takapuolia maalaamalla Antero on saanut vahvan jalansijan taidemaailmassa. Kaikki Muuttuu, kun Antero löytää vaimonsa Annukan kylpyhuoneen lattialta ja sairaalasta tulee hetkeksi veljesten ja heidän elämiensä kohtauspaikka.

Ei voi auttaa, sori on tarina muutoksen ja kuolemisen mahdottomuudesta eli uudelleensyntymästä ja sen esteistä. Rimpuilu väistämättömän edessä on läheltä katsottuna armotonta, kaukaa koomista.

Esityksessä näyttelevät Heidi Kiviharju ja Samuli Muje Tampereen Työväen Teatterista sekä Antti Mankonen Teatteri Telakalta. Lavastus- ja pukusuunnittelusta vastaa Perttu Sinervo, ja valo- ja äänisuunnittelusta Juha Haapasalo.

Näytelmää esitetään rinnakkain TTT: Kellariteatterissa ja Telakalla, ja se jatkaa ohjelmistossa kevätkaudella 2017. Lippuja TTT:n esityksiin Kellariteatterissa saa Lippupisteestä ja lippuja Telakan esityksiin Tiketistä. Kahden loppuratkaisun näytelmä ratkeaa eri tavalla eri teattereissa.

Ei voi auttaa, sori toisessa ensi-illassa keskiviikkona 2.11.2016 klo 19:00. Esityksiä Telakalla on yhteensä viisitoista, joihin voi ostaa lippuja Tiketin myyntisivulta.

Teatteri Telakan esityksistä julkaistut pressikuvat ovat ladattavissa esityksen Flickr-albumista.