Tulossa uutuusnäytelmä Ei voi auttaa, sori

TeatterI Telakan (Telakka) ja Tampereen Työväen Teatterin (TTT) yhteistuotanto Ei voi auttaa, sori saa ensi-iltansa 19.10.2016 klo 19:00 TTT:n Kellariteatterissa ja 2.11.2016 klo 19:00 Telakalla. Kahden loppuratkaisun näytelmä ratkeaa eri tavalla näissä kahdessa teatterissa. Näytelmän käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Antti Mikkola.

Ei voi auttaa, sori on totuudenmukainen, hauska ja koskettava näytelmä muutoksen tarpeesta ja muuttumisen vaikeudesta. Se kertoo miehen ruuhkavuosista vaimon ja hellan välissä, kuin myös uudelleensyntymästä ja sen esteistä. Roolituksessa on edustettuna molemmat teatterit. Esityksessä näyttelevät Heidi Kiviharju (TTT), Samuli Muje (TTT) ja Antti Mankonen (Telakka).

Mujeen esittämän päähenkilö Ilmarin ja tämän puolison, Kiviharjun esittämän Merin, avoliitto on ajautunut umpikujaan. Myös Ilmarin taiteilijaveljen, Mankosen esittämän Anteron, elämä on käännekohdassa. Kaikki muuttuu, kun Antero löytää vaimonsa Annukan kylpyhuoneen lattialta ja sairaalasta tulee hetkeksi veljesten ja heidän elämiensä kohtauspaikka. Näytelmän henkilöiden rimpuilu väistämättömän edessä on läheltä katsottuna armotonta, kaukaa koomista.

Näytelmän kaksi loppuratkaisua tarjoavat katsojille mahdollisuuden kurkistaa roolihenkilöiden vaihtoehtoisiin kohtaloihin.

Esityksen lavastus- ja pukusuunnittelusta vastaa Perttu Sinervo, valo- ja äänisuunnittelusta Juha Haapasalo ja musiikkidramaturgiasta ohjaaja Antti Mikkola.

Mikkola on aikaisemmin ohjannut Telakalle kirjoittamansa näytelmän Kuningatarleikit, joka saavutti suuren suosion ja vieraili useilla kotimaisilla ja ulkomaisilla teatterifestivaaleilla sekä Hämeenlinnan ja Seinäjoen kaupunginteattereissa.

Ei voi auttaa, sori jatkaa Teatteri Telakan ja Tampereen Työväen Teatterin ohjelmistoissa kevätkaudelle 2017. Esityksiä on molemmissa teattereissa yhteensä kolmekymmentä. Lippuja esityksiin Teatteri Telakalla voi ostaa Tiketistä, ja lippuja esityksiin TTT:n Kellariteatterissa voi ostaa Lippupisteestä.

Katso lisää!