Läski vierailee Teatteri Telakalla

Yleisömenestys Läski vierailee Teatteri Telakalla 30.9. – 2.10.2016. Teatteri Takomossa 8.1.2016 ensi-iltansa saanut esitys on kerännyt runsaasti huomiota, ja sitä on esitetty loppuunmyydyille katsomoille.

Syyskuun aikana esitys on vieraillut Lainsuojattomat -festivaaleilla Porissa ja Riihimäen Teatterissa.

Raisa Omaheimon käsikirjoitukseen perustuva Läski on hauska, vihainen ja poliittinen esitys, joka käsittelee lihavuutta. Se kysyy, miksi kauniit, ihanat ja älykkäät naiset käyttävät koko elämänsä korjatakseen jotakin mikä ei ole rikki.

Omaheimo näyttelee kaikki esityksen roolit. Ohjauksesta vastaa Elina Kilkku, joka on dramatisoinut esityksen Omaheimon käsikirjoituksesta.

– Olemme tunteneet Elinan kanssa 20 vuotta ja päätimme, että teemme yhdessä teatteria kun sopiva aihe löytyy, Omaheimo sanoo. Hän kirjoitti aiheesta omien kokemustensa ja havaintojensa pohjalta.

– Kirjoitustyö oli parin vuoden prosessi, jona aikana Raisa kirjoitti valtavan massan. Välillä pyysin lisää materiaalia erilaisista näkökulmista, Kilkku kertoo.

Kilkun mukaan esitys kertoo laajemmin kehon hyväksymisestä, käsittelee useita aiheeseen liittyviä näkökulmia ja voi herättää paljon erilaisia tunteita.

– Se sisältää paljon hauskoja asioita, mutta kipeitä kohtia myös, Kilkku sanoo.  

Esityksen skenografiasta ja video- ja äänisuunnitelusta vastaa Tomi Flyckt, koreografiasta Mikko Orpana ja valosuunnittelusta Jari Piitulainen.

Vierailu Teatteri Telakalla julkaistiin myyntiin 14.6.2016, ensin kahdella esityksellä. Kysynnän vuoksi myyntiin julkaistiin kolmas lisäesitys.

Läski esitetään viikon kuluttua Tampereella kolme kertaa: perjantaina 30.9. klo 19:00, lauantaina 1.10. klo 15:00 ja sunnuntaina 2.10. klo 19:00. Lippuja esityksiin voi ostaa Tiketistä.