Syyskausi käynnistyy

Teatteri Telakan syyskausi käynnistyy tänään. Lentävästä lähdöstä pitää huolen syksyn ensimmäinen independent-tuotanto Lentävä suomalainen, monologiesitys suomalaisuuden myyteistä, sankaruudesta ja miehen ruumiista. Ensi-illan jälkeen esitys jatkaa ohjelmistossa viidellä esityksellä lokakuussa.

Esityksen on ohjannut Antti Haikkala, Tampereelta kotoisin oleva nuori ohjaaja, joka ohjasi Teatteri Telakalle viime syksynä esityksen Kohta. Haikkala on Teatteri Telakan jäsen.

Syksyn toinen independent-tuotanto, Sinä ja minä Moskovan valoissa, saa ensi-iltansa keskiviikkona 31.8.2016. Tällä viikolla on mahdollista osallistua esityksen avoimeen harjoitukseen Teatteri Telakalla keskiviikkona 3.8.2016 klo 15:00.

Sinä ja minä Moskovan valoissa perustuu Sirke Lääkkölän esitysideaan ja se pohtii suomalaisen ja venäläisen kulttuurin yhteisiä aineksia – onko niitä? Mitä me tiedämme toisistamme? Sirke Lääkkölä on myös Teatteri Telakan jäsen, joka on opiskellut näyttelijäksi Pietarissa. Esitykseen sisältyykin kerrottuja tarinoita elävästä elämästä aiheesta ”nykysuomalainen Pietarissa.”

Tämä viikko Teatteri Telakalla huipentuu 20-vuotisjuhlanäytelmä Digihattupelin esityksiin, joita on tällä viikolla kaksi; lauantaina 6.8.2016 klo 19:00 ja sunnuntaina 7.8.2016 klo 15:00.

Digihattupeli on palkitun Hassan Blasimin esikoisnäytelmä, jonka ovat ohjanneet Hanno Eskola ja Antti Mankonen, ja työryhmään kuuluu sekä suomalaisia että virolaisia jäseniä. Digihattupeli sai ensi-iltansa Teatteri Telakalla 16.3.2016, ja sitä esitettiin viime keväänä kymmenen kertaa Tampereella ja viisi kertaa Virossa.

Lentävä suomalainen ja Digihattupeli kuuluvat myös Off Tampereen ohjelmistoon. Lippuja Teatteri Telakan esityksiin voi ostaa Tiketistä.