Sinä ja minä Moskovan valoissa pohtii suomalaisen ja venäläisen kulttuurin yhteisiä aineksia

Syksyn 2016 toinen independent-tuotanto,  Sinä ja minä Moskovan valoissa, on ilta venäläisen laulumusiikin ja runouden parissa. Esitys etsii ja pohtii suomalaisen ja venäläisen kulttuurin yhteisiä aineksia ja kysyy, onko niitä? Mitä me tiedämme toisistamme?

Esityksessä on suomalaisille katsojille, ainakin varttuneemmille,  tuttuja sisältöjä kuten venäläinen romanssi ja kansanlaulu sekä neuvostoajan iskelmiä ja elokuvasävellyksiä. Iltaan kuuluu myös ilmiö nimeltä Vladimir Vysotskij. Esitys sisältää uudet sävellykset Anna Ahmatovan runoon Suomesta sekä Marina Tsvetajevan runoon.

Puhuttuna kuullaan tekstejä muun muassa Vladimir Majakovskilta ja Boris Pasternakilta ja kerrottuna tarinoita elävästä elämästä, aiheena ”nykysuomalainen Pietarissa”. Lopuksi lauletaan yhdessä tuttuja lauluja Moskovan valot, Huopikkaat, Ystävän laulu, Rakastan elämää…

Esitysideasta ja ohjauksesta vastaa Sirke Lääkkölä ja musiikin sovituksesta, säestyksestä ja sävellyksestä Laura Hänninen. Molemmat naiset ovat esityksessä näyttämöllä. Sinä ja minä Moskovan valoissa saa ensi-iltansa Teatteri Telakalla keskiviikkona 31.8.2016 klo 19:00 ja esityskertoja on yhteensä viisi. Esitykset on julkaistu myyntiin tiistaina 14.6.2016 ja lippuja voi ostaa Tiketistä.

Esityksestä on avoin harjoitus keskiviikkona 3.8.2016 klo 15:00 – 16:30 ja siihen sisältyy myös keskustelutilaisuus. Harjoitukseen ja tilaisuuteen on vapaa pääsy. Esityksen toteuttamista on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.