Syksyn ensimmäinen independent-tuotanto hakee vauhtia Paavo Nurmesta

Syyskauden ensimmäinen independent-tuotanto, Lentävä suomalainen – Toinen meistä on Paavo Nurmi, on monologiesitys suomalaisuuden myyteistä, sankaruudesta ja miehen ruumiista.

Esitys saa ensi-iltansa maanantaina 1.8.2016 klo 19:00. Seuraavat esitykset ovat lokakuussa 5. – 19.10.2016. Esityskertoja on yhteensä kuusi.

Näytelmä ponnistaa osin dokumentaarisesta materiaalista ja tapahtumista vuodelta 1932, jolloin Paavo Nurmelle langetettiin ammattilaistuomio ja häneltä evättiin osallistuminen Los Angelesin Olympialaisiin.

Makkara kiertää mikrossa kehäänsä tarkkaan mitoitetulla vauhdilla, kuin Nurmi omaa rataansa. Karjalan palautuksesta 15 centtiä… ei riitä sinappiin.
Valkoiset lakanat kuivuvat kuudetta päivää, aika kulkee 1930-luvulle.
Radio jää päähän. Lamppu poksahtaa. Maksa vielä jaksaa.
Pimeys tarttuu aatteisiin.

Paavo Nurmi toimiikin allegoriana sille, mikä on yhteistä oman aikamme ja 1930-luvun Euroopalle. Nouseva nationalismi, vahvan johtajan kaipuu, kehon palvonta, fasismin nousu, muukalaisviha ja populistinen puheenparsi.

Näytelmätekstin on kirjoittanut Antti Huntus. Ohjauksesta vastaa Antti Haikkala ja näyttämöllä nähdään Panu Valo. Valo- ja äänisuunnittelusta vastaa Jaakko Suutari, työryhmään kuuluvat myös assistentit Jaani Leinonen ja Taika Louhivuori.

Esitykset on julkaistu myyntiin tiistaina 14.6.2016 ja lippuja voi ostaa Tiketistä.