Hullu näyttämölle Teatteri Telakalla – ensi-ilta joulukuussa

Teatteri Telakan syyskauden viimeinen esitys on Hullu, teatteriesitys Juha Hurmeen samannimisestä romaanista. Ensi-ilta on 8. joulukuuta 2016.

Hullu on tarina siitä, kuinka järki lähtee kävelylle ja palaa kuukauden kuluttua takaisin. Se kertoo kuinka katkonainen työmatka päättyy antikvariaatin kautta kotiin, mutta kotona on mahdotonta olla. Päähenkilö onnistuu löytämään polun hullujenhuoneelle, ja matkalla minä putoilee pieninä palasina pois. Suljettu osasto on ympäristö, jossa pitää opetella olemaan, ja lopulta löytää oma paikka uudelleen.

Esityksen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Juha Hurme. Hänen romaaninsa Hullu ilmestyi vuonna 2012. Se on omakohtainen kirja mielen nyrjähtämisestä.

– Hullu kertoo kyllä sairastumisesta, mutta enemmän se on tarina parantumisesta, Juha Hurme sanoo.

Kirjan pohjalta tehtävä esitys kurkottaakin myös hulluuden moninaisiin tulkintoihin. Esitys toteutetaan Teatteri Telakalla kolmella näyttelijällä.

– Päähenkilöitä on yksi, mutta kertojanääniä kolme. Henkilöt myös kuulevat ääniä. Pyörimme suljetun osaston kaunistelemattoman ja suoran puheen äärellä. Ennen kaikkea haluamme tuoda esille sieltä nousevaa hauskuutta ja lohtua, Hurme tiivistää.

Esityksessä näyttelevät Antti Laukkarinen, Antti Mankonen ja Kaisa Sarkkinen. Puvustuksesta vastaa Henna Mustamo. Musiikin sävellyksistä vastaa Arto Piispanen ja valo- ja äänisuunnittelusta Hannu Hauta-aho. Esityksiä on joulukuun 2016 aikana yhteensä kuusi. Esitykset on julkaistu myyntiin tänään ja lippuja voi ostaa Tiketistä.

Hullu on Teatteri Telakan juhlavuoden kolmas pääohjelmiston näyttämöteos. Juha Hurme toimi Teatteri Telakan taiteellisena johtajana vuosina 2000 – 2005. Vuoden 2005 jälkeen Hurme on aika ajoin palannut kirjoittamaan ja ohjaamaan esityksiä Telakan kolmannen kerroksen teatteritilaan. Hullu on hänen 13. ohjauksensa Teatteri Telakalle.