Teatteri Telakka täyttää 20 vuotta

Teatteri Telakka täyttää 20 vuotta. Juhlapäivä on tiistaina 17.5.2016, jolloin kevätkausi huipentuu juhlanäytökseen teatterin 20-vuotisjuhlanäytelmästä Digihattupeli.

Palkitun kirjailija Hassan Blasimin esikoisnäytelmä Digihattupeli (eng. The Digital Hats Game) on näytelmä aktivisteista, jotka yrittävät vaikuttaa yhteiskuntaan eettisellä hakkeroinnilla. Esitys sai ensi-iltansa Teatteri Telakalla 16.3.2016 ja se on yhteistuotanto virolaisen Tartu Uus Teaterin kanssa.

Digihattupeliä on esitetty kevään aikana Virossa viidesti; kolme kertaa Tartossa ja kaksi kertaa Tallinnassa. Ensi tiistain juhlanäytös on kevään kymmenes esitys Tampereella. Seuraavat esitykset ovat 6. – 7.8.2016, joiden liput ovat jo myynnissä Tiketissä.

Esityksen ovat ohjanneet Hanno Eskola ja Antti Mankonen. Työryhmään kuuluu sekä suomalaisia että virolaisia taiteilijoita, joista Eskolan lisäksi alkuperäisiä Teatteri Telakan perustajajäseniä ovat Tanjalotta Räikkä ja Kaisa Sarkkinen. Tekijätiedot löytyvät kokonaisuudessaan esityksen tapahtumasivulta.

Juhlanäytös tiistaina 17.5.2016 on osa Kulttuuritalo Telakan 20-vuotisjuhlia. Telakan terassi avattiin ensimmäisen kerran toukokuun 17. päivänä vuonna 1996.

Teatteri Telakka on valtion rahoituslain ulkopuolella toimiva ammattiteatteri. Vuonna 2013 Teatteri Telakka sai näyttämötaiteen valtionpalkinnon yhdessä Rakvere Teaterin ja Teatteri Vanhan Jukon kanssa suomalais-virolaisesta yhteistuotannosta Köök-Kullervo-Petroskoi. Maaliskuussa Teatteri Telakka palkittiin Vuoden Teatteri 2016 -kilpailun voittajana teatterialan palkintojenjakotilaisuudessa Thalia-juhlassa Espoon kaupunginteatterissa.