Tampereelle saapuu harvinainen Arizona …the musical?

Teatteri Telakalla nähdään ensi viikolla harvinainen vierailuesitys Arizona …the musical? Sen on tuottanut teatteriryhmä Teatro de Babel Meksikosta. Esitys nähdään Tampereella kaksi kertaa.

Arizona …the musical? on tragikoominen kuvaus kahdesta sielusta eksyksissä elämän erämaassa. Tarinassa kaksi yhdysvaltalaista päättävät lähteä Meksikon vastaiselle rajalle, Arizonan erämaahan, puolustaakseen kotimaataan potentiaalisilta tunkeutujilta. Esitys käsittelee maahanmuuttoa ja ihmisten ja kansanryhmien välisiä kuvitteellisia rajoja, sekä niihin liittyvää typerää käytöstä.

Esityksen on käsikirjoittanut Juan Carlos Rubio ja ohjannut Ignacio García, joka vastaa myös esityksen äänisuunnittelusta. Muusta taiteellisesta suunnittelusta vastaavat Raúl Munguía (lavastus ja valosuunnittelu), Edyta Rzewuska (pukusuunnittelu). Esityksen keskiössä on kaksi henkilöä, George ja Margaret, joita näyttelevät Alejandro Calva ja Aurora Cano.

Esityskielet ovat espanja ja englanti. Vuonna 2013 esitystä esitettiin Helénico -teatterissa Meksiko Cityssä ja Maria Guerrero -teatterissa Madridissa. Esitys oli arvostelumenestys molemmissa maissa, ja siitä lähtien se on kiertänyt Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa.

Vierailuesitykset Teatteri Telakalla ovat keskiviikkona 20.4. klo 19:00 ja torstaina 21.4. klo 19:00. Lippuja voi ostaa Tiketistä ja ovimyynnistä Telakalta tunti ennen esityksen alkua. Esityksen kesto on noin 80 minuuttia.