Digihattupeli ensi-iltaan Tampereella

Hassan Blasimin esikoisnäytelmä Digihattupeli (The Digital Hats Game) saa ensi-iltansa Tampereella reilun viikon kuluttua. Se kertoo hakkereista, jotka pyrkivät vaikuttamaan yhteiskuntaan.

Hakkereilla on idea paremmasta maailmasta, jossa ihmisten välille ei tarvita rajoja ihonvärin, kulttuurin tai kotimaan perusteella.

Näytelmän kehyskertomuksissa nousee esille myös globaali pakolaisuus.

Digihattupeli on Teatteri Telakan 20-vuotisjuhlanäytelmä. Teatteri tilasi juhlanäytelmän Blasimilta ajankohtaisten teemojen vuoksi.

– Eurooppaa halkovaa pakolaiskeskustelua ei voi jättää huomioimatta taiteessa, jota tehdään Suomessa vuonna 2016, perustelee Teatteri Telakka ry:n puheenjohtaja Piia Soikkeli.

– Halusimme teatterin taiteellisessa johtoryhmässä saada uuden näkökulman kirjailijalta, joka voi avata meille portin vieraaseen kulttuuriin, Soikkeli tiivistää.

Teatteri halusi tuottaa esityksen, joka voi edistää ennakkoluulotonta keskustelua, ei perustu vihaan tai vääriin syytöksiin, ja voi parantaa ihmisten välistä ymmärrystä muuttuvassa maailmassa.

– Toivomme, että näytelmän avulla fiktiolle ja faktalle on mahdollista luoda puhutteleva liitto, Soikkeli sanoo.

Juhlanäytelmä Digihattupeli on suomalais-virolainen yhteistuotanto Tartu Uus Teaterin kanssa. Sitä esitetään keväällä kymmenen kertaa Tampereella, kolme kertaa Tartossa ja kaksi kertaa Tallinnassa.

Ohjaajina toimivat Hanno Eskola ja Antti Mankonen. Taiteelliseen suunnitteluryhmään kuuluvat Henry Griin (lavastus), Hannu Hauta-aho (äänisuunnittelu), Tiina Helin (pukusuunnittelu), Emil Kallas (valosuunnittelu) ja Lasse Poser (videosuunnittelu).

Näyttämöllä nähdään Mart Aas, Henry Hanikka, Jekaterina Novosjolova, Lasse Poser, Tanjalotta Räikkä, Tomi Salmela, ja Kaisa Sarkkinen. Ensi-ilta on Teatteri Telakalla keskiviikkona 16.3.2016.. Lippuja Suomen esityksiin saa Tiketistä.