Juhlavuosi on käynnistynyt – Digihattupeli tulossa

Teatteri Telakan 20-vuotisjuhlanäytelmä on Suomi-palkitun kirjailija Hassan Blasimin esikoisnäytelmä Digihattupeli. Harjoitukset ovat alkaneet Tampereella ja ensi-ilta on 16.3.2016. Esitys toteutetaan suomalais-virolaisena yhteistuotantona Tartu Uus Teaterin kanssa.

Digihattupeli on näytelmä aktivisteista jotka pyrkivät vaikuttamaan maailman menoon. He hakkeroivat poliittisesti; se on heidän vastauksensa kysymykseen jonka huominen meille esittää. Tietenkään he eivät ole ainoita nettinokkelia toimijoita kyberavaruudessa: näyttöpäätteen turvallisessa sinihämyssä Robin Hood saattaa unohtaa, että samat keinot, joita maailmanparantajat käyttävät, ovat myös maailmanpahentajien ulottuvilla.

Esityksen ohjaavat Hanno Eskola ja Antti Mankonen. Lavastuksesta vastaa Henry Griin (Tartu Uus Teater), pukusuunnittelusta Tiina Helin (Teatteri Telakka), videosuunnittelusta Lasse Poser (Teatteri Telakka) ja äänisuunnittelusta Hannu Hauta-aho (Teatteri Telakka).

Digihattupeli esitetään kevätkauden aikana Teatteri Telakan ohjelmistossa yhteensä kymmenen kertaa. Esityksistä kaksi on kutsuvierasnäytäntöjä. Digihattupeli nähdään keväällä Virossa viisi kertaa, joista kolme Tartossa ja kaksi Tallinnassa. Ennakkotiedoista poiketen, Tallinnan esitykset ovat Von Krahl -teatterissa.

Näyttämöllä ovat Mart Aas (Tartu Uus Teater), Henry Hanikka (Teatteri Telakka), Jekaterina Novosjolova (Tartu Uus Teater), Tanjalotta Räikkä (Teatteri Telakka), Tomi Salmela (Teatteri Telakka), Kaisa Sarkkinen (Teatteri Telakka) ja Lasse Poser (Teatteri Telakka).

Lippuja Tampereen esityksiin voi ostaa ennakkoon Tiketistä. Viron esitysten liput tulevat myyntiin myöhemmin tänä talvena.