Spoken word -monologien Juuso Kekkonen Teatteri Telakalla

Juuso Kekkonen vierailee Teatteri Telakalla – huomiota herättänyt Outo homo nähdään englanniksi

Kirjoittaja, esiintyjä ja rääväsuu Juuso Kekkonen vierailee Teatteri Telakalla kolmella esityksellä joulukuussa. Esitykset ovat Queer Homo (10.12.), Aristokraatit (12.12.) ja Miehen lailla (13.12.), joista jokainen nähdään Telakalla vain kerran. Queer Homo on Kekkosen huomiota herättäneen ja palkitun Outo homo -esityksen englanninkielinen versio.

Juuso Kekkosen spoken word -monologit ovat stand up -henkisiä ja käsittelevät erittäin henkilökohtaisia aiheita.

Esityksissä Kekkonen avaa optimistista maailmankuvaansa, joka usein törmää kylmään maailmaan. Yleisiä teemoja ovat kuolema, seksi, erilaiset tabut, tieteellinen maailmankuva ja yhteydet nörttikulttuuriin.

Ensimmäisenä Kekkosen esityksistä nähdään torstaina 10.12. klo 19:00 Queer Homo, joka on Outo homo -esityksen englanninkielinen versio, ja se on valmistunut keväällä 2015. Outo homo vieraili Teatteri Telakalla keväällä 2014, jolloin sitä esitettiin kolmena iltana peräkkäin täysille katsomoille. Kekkonen on kiertänyt esityksellä paljon, ja hän on tehnyt siitä myös lyhennetyn version koululaisyleisöille.

Toinen Kekkosen vierailuesityksistä on Aristokraatit, joka on kokonaisen esityksen mittaan venytetty vitsi, ja se kulkee huonon maun kautta pohdintoihin sananvapaudesta, luovuudesta, politiikasta ja huumorista ahdistavan maailman varaventtiilinä. Esitys ei sovi lapsille, eikä katsojille joilla on liian hienostunut maku. Aristokraatit nähdään Teatteri Telakalla lauantaina 12.12. klo 15:00.

Kekkosen kolmas vierailu on Miehen lailla, ja se nähdään sunnuntaina 13.12. klo 15:00. Esitys tarkastelee miehisyyden itsestäänselvyyksiä ja mysteerejä, ja Kekkonen hakee historiallista perspektiiviä omasta suvustaan. Esityksessä pääsee tiukkaan käsittelyyn myös Vladimir Putinin hahmo, johon Kekkonen vertailee itseään ilman armoa kumpaakaan kohtaan.

Lippuja Juuso Kekkosen joulukuun vierailuesityksiin voi ostaa Tiketistä. Vierailut päättävät Teatteri Telakan syyskauden.  Lisätietoa esityksistä saa Juuso Kekkosen joulukuun vierailuesitysten Facebook-tapahtumasta.