Maailmankaikkeus vierailee Espoon kaupunginteatterissa

Juha Hurmeen Maailmankaikkeus vierailee Espoon kaupunginteatterissa kahdella esityksellä. Esitykset ovat Espoon Louhisalissa huomenna tiistaina 1.12. klo 19:00 ja keskiviikkona 2.12. klo 19:00.
Maailmankaikkeus oli Teatteri Telakan viime vuoden syyskauden pääteos, joka jatkoi ohjelmistossa myös kevätkaudella 2015. Maailmankaikkeus kertoo suomalaisen kielitieteilijän ja filosofi Jaakko Juteinin (1781 – 1855) elämästä, ajattelusta ja kirjallisesta tuotannosta.

Esityksessä käydään jumalanpilkkaoikeudenkäynti, hävitään se ja katsellaan, kuinka oman teoksen koko painos poltetaan julkisella roviolla Viipurin torilla. Rooleissa ovat Antti Laukkarinen, Tanjalotta Räikkä, Kaisa Sarkkinen ja Piia Soikkeli.

Maailmankaikkeus on Juha Hurmeen Suomalaisten puolustus -trilogian kolmas osa. Se vieraili Kansallisteatterissa kahdesti 11. – 13.2.2015, ja viimeksi Kajaanin Runoviikon ohjelmistossa kahdesti 2.7.2015.

Esitysvierailun kalenteritiedot löytyvät Teatteri Telakan kalenterista.