Talvisodan kirjeet aloittaa joulukuun vierailuesitysten sarjan

Turkulaisen Teatteri Taiga-maton esitys nähdään Tampereella kahdesti

Joulukuun vierailuesitysten sarjan aloittaa turkulaisen Teatteri Taiga-maton Talvisodan kirjeet. Esitys nähdään Teatteri Telakalla kahdesti; perjantaina 4.12. klo 14:00 ja lauantaina 5.12. klo 14:00.

Talvisodan kirjeet on aikuisille ja nuorille suunnattu nukketeatteriesitys, joka käsittelee Talvisotaan liittyvää historiaa venäläisen kotirintaman näkökulmasta.

Se kertoo nyt aikuisten ihmisten isovanhempien ajasta ja perustuu isoäiti Olympiada Kokovan päiväkirjoihin, joihin hän on kirjoittanut kuinka odotti miestään kotiin Suomen Talvisodasta. Mies lähetettiin sotaan Hakasiasta, Siperiasta. 1930-luvun lopulla Etelä-Siperiassa tuskin edes tiedettiin Suomen maantieteellistä sijaintia.

Esityksen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Karim Tsarkov. Suomennoksen on tehnyt Sari Tirkkonen. Nukeista ovat vastanneet Rannveig Steinthórsdóttir ja Islam Mataev.

Äänisuunnittelu on Kiureli Sammallahden, ja ääninäyttelijöinä ovat Karim Tsarkov, Sari Tirkkonen ja Mikko Pitkäniemi.

Lippuja voi ostaa Tiketistä. Esitys soveltuu aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille ja nuorille. Joulukuun vierailut saavat jatkoa 10. – 13.12., kun Teatteri Telakalla nähdään Juuso Kekkosen kolme eri esitystä.