Kohdan etsiminen katsojien ja katsottavien väliltä

Uusi kantaesitys ensi-illassa torstaina 8.10.2015

Teatteri Telakan syksyn ohjelmiston pääteos, Antti Haikkalan käsikirjoittama ja ohjaama Kohta, on ensi-illassa ensi viikon torstaina 8.10.2015. Kohta on filosofinen farssi kolmesta hahmosta, joille kaikki on vierasta. Historiaa heillä ei ole, nykyhetki jatkuvaa kriisiä ja tulevaisuus suuri mysteeri.

– Esityksen perusasetelma on se, että on katsojat ja katsottavat. Hahmot pyristelevät lamaannusta vastaan ja etsivät merkityksiä kaikesta mahdollisesta, ohjaaja Antti Haikkala sanoo.

Kohta on uusi kotimainen kantaesitys, joka on syntynyt tarpeesta kuvata tyhjyyden kokemusta. Sen äärellä painivat Antti Mankonen, Tanjalotta Räikkä ja Piia Soikkeli, jotka näyttelevät esityksessä. Dramaturgia poikkeaa Haikkalan mukaan tyypillisestä draamasta.

– Kohta leikittelee kronologialla ja teatterin aikakäsityksellä. Myös katsojien läsnäolo lähellä näyttelijöitä on keskeinen. Katsojat katsovat, me olemme katsottavina, ja esityksen vuorovaikutus tapahtuu siinä välissä, Haikkala toteaa.

Esityksen lavastuksesta ja valosuunnittelusta vastaa Nadja Räikkä, ja äänisuunnittelusta ja sävellyksistä Alpo Nummelin. Heidän lisäksi esityksen valmistamiseen on osallistunut useita eri alojen taitelijoita.

Tampereelta kotoisin oleva ohjaaja Antti Haikkala (s. 1985) opiskelee viidettä vuotta Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ohjauksen koulutusohjelmassa. Kohta liittyy hänen maisteriopintoihinsa. Hänen edellinen ohjauksensa Mykkänäytelmä (2014) oli Taideyliopiston ja Tampereen yliopiston yhteistuotanto.

Ennakkotiedoista poiketen, Kohta esitetään syyskaudella ensi-ilta mukaan lukien yhteensä viisitoista kertaa. Päivitetyt esitysajat ovat teatterin www-sivuilla. Lippuja esityksiin voi ostaa Tiketistä.

Kuvamateriaalia esityksestä on saatavilla Teatteri Telakan Flickr-galleriassa. Esityksen tiedotustilaisuuden (29.9.2015) tallenne on Teatteri Telakan Bambuser-kanavalla.

Ajankohtaista tietoa esityksestä saa liittymällä esityksen Facebook-tapahtumaan.