Sota ja rauha – viimeiset esitykset tällä viikolla

Teatteri Telakan viime kevään ohjelmiston pääteos Sota ja rauha esitetään tällä viikolla kaksi kertaa. Esitykset ovat torstaina 27.8. klo 19:00 ja perjantaina 28.8. klo 19:00, ja ne ovat viimeiset Teatteri Telakalla. Tämän viikon jälkeen esitys nähdään Lainsuojattomat -teatterifestivaaleilla Porissa 4. – 5.9.2015 kaksi kertaa.

Sota ja rauha perustuu Leo Tolstoin samannimiseen romaaniin ja muutamiin muihin Tolstoin teoksiin, ja sen on dramatisoinut ja ohjannut näyttämölle Tuomo Rämö. Sota ja rauha kertoo neljän aatelisen elämänvaiheista 1800-luvun alun Venäjällä ja Napoleonin Venäjälle suuntautuneen hyökkäyksen aikana. Se kuvaa hyväosaisten ihmisten elinolosuhdetta, toiveita, haaveita ja vastoinkäymisiä. Keskeiseksi kysymykseksi nousee, mitä omalla elämällään tulisi tehdä.

Teatteri Telakan esityksessä näyttelevät Antti Mankonen, Petri Mäkipää, Kaisa Sarkkinen ja Piia Soikkeli. Visuaalisesta suunnittelusta vastaa Nadja Räikkä, ja äänisuunnittelusta Hannu Hauta-aho. Pukusuunnittelun on tehnyt Henna Mustamo.

Sota ja rauha sai ensi-iltansa Teatteri Telakalla 31.3.2015. Se esitettiin kevätkaudella yhteensä viisitoista kertaa. Syyskauden esitykset julkaistiin myyntiin toukokuun alussa. Elokuun alussa Sota ja rauha oli OFF Tampereen ohjelmistossa kahdella esityskerralla. Tämän vuoden esitysmäärä tulee olemaan yhteensä yhdeksäntoista esitystä. Viimeiseen kahteen esitykseen saa lippuja Tiketistä, niin kauan kuin lippuja on jäljellä.