Sota ja rauha Teatteri Telakalla

Kevään pääteos on Tuomo Rämön dramatisoima ja ohjaama tulkinta Leo Tolstoin klassikkoromaanista Sota ja rauha. Sota ja rauha saa ensi-iltansa Teatteri Telakalla tiistaina 31.3.2015. Esitys seuraa neljän venäläisen aatelisen elämänvaiheita Napoleonin Venäjälle suuntautuneen hyökkäyksen (1812 – 1814, Kuudes liittokunta) aikana.

Tarinan henkilöt joutuvat tekemään valintoja maailmassa, jossa suuret historialliset tapahtumat ovat ihmisen tahdon ulottumattomissa.

Sota ja rauha kertoo ihmisen vastuusta omia valintoja kohtaan, mutta myös vastuusta muita ihmisiä koskevista valinnoista ja päätöksistä. Se kuvaa ihmisten välistä vallankäyttöä, esimerkiksi siitä näkökulmasta ketkä päättävät väkivalloin toisten elämästä ja kuolemasta. Toisaalta esitys tarkastelee myös henkilöiden välistä kiintymystä, rakkautta ja pariutumisen viettiä.

Esityksessä näyttelevät Antti Mankonen, Petri Mäkipää, Kaisa Sarkkinen ja Piia Soikkeli. Valosuunnittelusta ja esityksen visualisoinnista vastaa Nadja Räikkä. Äänisuunnittelusta vastaa Hannu Hauta-aho ja pukusuunnittelusta Henna Mustamo.

Sota ja rauha on Teatteri Telakan kevään ohjelmiston pääteos. Se esitetään kevätkaudella Tampereella viisitoista kertaa aikavälillä 31.3. – 9.5.2015. Kevään kaikki esitysajat ovat luettavissa sivuston kalenterista. Lippuja esityksiin voi ostaa Tiketistä.


Esityksen tiedotustilaisuus on keskiviikkona 18.3.2015 klo 10:00 Kulttuuritalo Telakan toisen kerroksen tilausravintolassa.

Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Tilaisuuden keskustelua voi myös seurata suorana Teatteri Telakan Bambuser-kanavan kautta.