Sähköjänis & Alwaar Telakalla lauantaina 7.3.

Lauantaina 7.3.2015 klo 13:00 Teatteri Telakalla nähdään Jan Ijäksen dokumenttielokuva Sähköjänis. Elokuva kertoo jäniksenmetsästyksestä kaupunkiolosuhteissa mutta elokuvan todellinen tarina perustuu kahden elokuvassa miehen, ohjaaja Juha Hurmeen ja lavastaja Tuomas Lapinmäen, kertomuksiin Yövieraat -teatterin historiasta. Juha Hurme ja Tuomas Läpinmäki esiintyvät elokuvassa. Elokuvan on tuottanut Yövieraat -teatteri vuonna 1995.

Sähköjänis on Tampereen elokuvajuhlien installaationäytös mutta ei kuulu festivaalien viralliseen ohjelmistoon. Tampereen elokuvajuhlilla nähdään tänä vuonna retrospektiivi Jan Ijäksen lyhytelokuvia. Sähköjäniksen jälkeen nähdään bonuksena myös toinen Yövieraat -teatterin vuonna 1995 tuottama lyhytelokuva Alwaar, joka kertoo arkkitehti Alwar Aallosta. Pääosaa näyttelee Tuomas Lapinmäki. Elokuvan tilasi aikoinaan Jyväskylän Kesä.

Lisätietoja elokuvasta saa Jan Ijäksen Bambuser -videohaastattelusta.

Elokuvanäytökseen lauantaina 7.3.2015 klo 13:00 on vapaa pääsy.