Teatteri Telakka mukana TEIJO -hankkeessa

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt 200 000 euron apurahan Kulttuurikeskus PiiPoon hallinnoiman Tee itse taidetta ja osallistu -hankkeen (TEIJO) toteuttamiseen vuosille 2015–2016. TEIJO -hankkeen keskiössä on lastensuojelun piirissä olevien lasten ja nuorten, erityistä tukea tarvitsevien aikuisryhmien sekä laitoksissa asuvien ikäihmisten osallisuuden lisääminen ja hyvinvoinnin monimuotoinen tukeminen esimerkiksi sirkuksen, tanssin, teatterin, kuvataiteen ja musiikin keinoin. Lisäksi Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 41 000 euroa hankkeessa toteutettavan esiselvityksen valmistamiseen.

Projektissa on mukana neljä kulttuurialan ja yhdeksän sosiaali- ja terveysalan yleishyödyllistä toimijaa Pirkanmaalta: Kulttuurikeskus PiiPoo, Sisä-Suomen tanssin aluekeskus (Pirkanmaa), Sorin Sirkus ja Teatteri Telakka, sekä hoito- ja hoivalaitoskumppanit Lempäälän Ehtookoto ry , Pirkanmaan Senioripalvelut (Tampereen Vanhuspalveluyhdistys), Kangasalan kunnan vanhainkoti Rekola-koto, Sopimusvuori, Kylmäkosken vankila , Pirkanmaan Sininauha ry (Villa Hockey), Kehitysvammaisten Tukiliitto KVTL, Tampereen Parkinson-yhdistys ry ja Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry.

TEIJO vie taidetta laitoksissa ja hoitolaitoksissa asuvien sekä laajojen tukipalvelujen piirissä olevien ihmisten elämään. Eri taiteenalojen taiteilijat työskentelevät laitoksissa erimittaisissa projekteissa ja residensseissä. Taiteilijoiden ja taidetoiminnan mukanaan tuomien uusien ja erilaisten lähestymistapojen avulla rikastutetaan laitoksissa asuvien elämänpiiriä.

Vuosien 2015–2016 aikana toteutetaan yhteensä yli 1000 tuntia taiteilijoiden ja soveltavan taiteen ammattilaisten fasilitoimaa taidetoimintaa Pirkanmaan alueen hoiva- ja hoitolaitoksissa, lastensuojelun avo- ja asumispalveluissa sekä Kylmäkosken vankilassa. Useiden kulttuuri- ja sote-toimijoiden yhteishanketta ei ole vastaavassa laajuudessa Pirkanmaalla aikaisemmin toteutettu.

 

Lue lisää:

Tiedote: Tee itse taidetta ja osallistu -hankkeelle (TEIJO) 200 000 euroa Suomen Kulttuurirahastolta (Sorin Sirkus)

Yle Uutiset: Kulttuurirahaston suurapuraha Pirkanmaalle

Aamulehti: Pirkanmaalle Kulttuurirahaston suurapuraha