Kiihkeiden ja eksoottisten runojen Talvelle

Teatteri Telakalla saa torstaina 5.2.2015 ensi-iltansa vuoden ensimmäinen independent -tuotanto Talvelle. Esitys yhdistelee runoutta ja intialaisvaikutteista musiikkia, ja se on muodoltaan ääniä, värejä ja jopa tuoksuja sisältävä, aisteihin vetoava esitystapahtuma.

Talvelle perustuu Buddhadeva Bosen (1908 – 1974) teokseen Kalkutta ja muita runoja. Teoksen on suomentanut vuonna 2013  Hannele Pohjanmies, joka on kääntänyt runot englannista suomeksi. Runojen alkuperäiskieli on bengali, ja niiden taustalla on Intian ilmasto ja erilaiset sään ääri-ilmiöt; kuumuus sekä toisaalta monsuunisateet ja myrskyt. Runot ovat usein pitkiä kertovia runoja, ja luonteeltaan komeita, kiihkeitä ja eksoottisia. Ne käsittelevät rakkautta, luopumista, vanhenemista ja kuolemaa.

Esityksessä yhdistyvät tilassa tuotettu äänimaisema; laulu, akustisesti soitettava musiikki (sitar, harmonium) ja esitettävät runot. Talvelle pyrkii tarjoamaan rentouttavan pysähtymisen hetken, tai mahdollisuuden kuuntelemiselle kokonaisvaltaisesti koettavassa esitystapahtumassa.

Talvelle -esityksen yhteisellä, jaetulla näyttämöllä ovat näyttelijä Marja Skaffari (runot), ja muusikot Antero Mentu (sitar) ja Meri Tiitola (laulu, harmonium). Esitys kestää noin tunnin ja se esitetään Teatteri Telakalla helmikuussa viisi kertaa. Esitysajat ovat kalenterissa ja lippuja esityksiin voi ostaa Tiketistä.