Köök-Kullervo-Petroskoi -yhteistuotanto lisäsi katsojamääriä

Teatteri Telakan Tampereella toteutuneiden esitysten ja pääohjelmiston festivaalivierailujen yhteenlaskettu katsojamäärä on noussut vuonna 2014 noin 182 prosentilla edellisvuodesta. Tampereen esitysten ja festivaaliesitysten kokonaiskatsojamäärä oli tänä vuonna  yhteensä 4615. Vastaava luku oli vuonna 2013 yhteensä 1631. Teatteri Telakan pääohjelmiston esityksistä kolmea on vuonna 2014  esitetty Tampereella. Festivaaliesityksiä on kuluneen vuoden aikana ollut yhteensä kymmenen eri teatterifestivaaleilla Suomessa ja Virossa kaikkiaan kolmella pääohjelmiston esityksellä.

Edellä esitetyt luvut eivät sisällä Köök-Kullervo-Petroskoi -yhteistuotannon katsojamääriä Tampereen ulkopuolella toteutuneista esityksistä. Yhteistuotanto nosti katsojalukuja tuntuvasti jo vuonna 2013 kun hanke käynnistyi. Kun vuoden 2014 Tampereen esitysten, festivaalivierailujen ja yhteistuotannon katsojaluvut, sekä tänä vuonna toteutuneet esitysvierailut muihin teattereihin lasketaan yhteen, Teatteri Telakan kokonaiskatsojamäärä on yhteensä 7608. Vastaava luku vuonna 2013 oli yhteensä 3676. Nousua edellisvuodesta on lähes 107 prosenttia.

Teatteri Telakan pääohjelmiston teoksista vuonna 2014 Tampereella on esitetty Lauri Maijalan Kullervo, Andres Noormetsin Köök/Keittiö ja Juha Hurmeen Maailmankaikkeus. Ari Nummisen ja Jussi Sorjasen Petroskoi esitettiin keväällä Virossa ja syksyllä Lahdessa. Teatteri Telakalla on nähty tänä vuonna yhteensä kuusi vierailuesitystä ja kaksi Independent-tuotantona valmistunutta esitystä.

Vuoden 2014 aikana Teatteri Telakan pääohjelmistossa olleet esitykset olivat festivaalien ohjelmistoissa Rakveressa (Viro,  Baltoscandal), Tampereella (Tampereen Teatterikesä), Tartossa (Viro, Eesti Teatrifestival Draama), Porissa (Lain§uojattomat -teatterifestivaali) Kuhmossa (Ison karhun kantapäillä -festivaali), ja Tallinnassa (Viro, Midwinter Night´s Dream). Köök-Kullervo-Petroskoi -yhteistuotannon kaikki esitykset vierailivat myös Espoon kaupunginteatterissa 28.10. – 25.11.2014.

Kolmen teatterin yhteistyöhankkeen katsojamääristä tiedotetaan erikseen vuoden 2015 alussa.

 

Tampereen esitysten, festivaaliesitysten ja kaikkien toteutuneiden esitysten katsojamäärien erittely vuosilta 2013 – 2014:

Esitykset Tampereella, festivaaleilla ja kaikki toteutuneet esitykset vuonna 2014 vuonna 2013
Ohjelmiston (ml. vierailut) Tampereen esitysten ja festivaalien katsojamäärät yhteensä 4 615 1 631
Ohjelmiston (ml. vierailut) Tampereen esitysten katsojamäärät  3 225 1 411
Pääohjelmiston teosten festivaaliesitysten katsojamäärät yhteensä 1 390 220
Tampereen esitysten ja kaikkien muualla toteutuneiden esitysten katsojamäärät yhteensä 7 608 3 676