Ohjelmistossa keväällä 2015

Kevätkauden 2015 pääteos on tulkinta Tolstoin klassikosta Sota ja rauha. Ohjelmistossa on myös kolme vierailua ja kaksi Independent -tuotantoa. Vuoden aloittaa Juha Hurmeen Maailmankaikkeus (9. – 17.1.2015), joka nähdään tammikuussa viidellä lisäesityksellä.

Sota ja rauha (31.3. – 9.5.2015) on kuvaus  hyväosaisen ihmisen elinolosuhteesta, toiveista ja vastoinkäymisistä. Esitys on Esitys on Tuomo Rämön dramatisoima ja ohjaama tulkinta Leo Tolstoin klassikosta. Se kertoo elämästä Napoleonin monivuotiseksi venyneen Venäjän hyökkäyksen aikana. Tarina kutoo yhteen neljän aatelisen kohtalot. Henkilöt joutuvat tekemään valintoja kaoottisessa maailmassa, jossa suuret mullistukset ovat ihmisen tahdon ulottumattomissa.

Kevätkauden vierailuesityksiä ovat Peer Gynt (24. – 25.1.2015)Laulu on meren laulu (28.2. – 1.3.2015) ja Myrskylinnyt (12. – 13.5.2015). Peer Gynt on Jyrki Mänttärin ja Matti Ristisen esittämä kiertueversio Henrik Ibsenin klassikosta. Esityksen ensi-ilta oli viime kesänä Kajaanin Runoviikolla. Ohjauksesta vastaa Hanno Eskola.

Meriteatterin Laulu on meren laulu -esitystä yhdistää juureva liike, tarinankerronta, vanhat merimiesrallit ja työryhmän itse säveltämät meriaiheiset laulut. Myrskylinnut on Kaj Chydeniuksen ja Minja Kosken uutta pitkäsoittoa kunnioittava konsertti, joka nähdään toukokuussa kahdesti. Chydenius ja Koski vierailivat Teatteri Telakalla syksyllä 2013 samannimisellä konsertilla. Ensi keväänä nähtävä kokonaisuus sisältää suurimmaksi osaksi uusia lauluja.

Kevään Independent -tuotannot Talvelle (5. – 17.2.2015) ja Tangolaulaja (18. – 21.2.2015) nähdään helmikuussa. Talvelle yhdistelee runoa ja intialaisvaikutteista musiikkia. Esitys perustuu bengalilaisen Buddhadeva Bosen kokoelmaan Kalkutta ja muita runoja. Tangolaulaja on Markus Myllyniemen, Pirkko Kontkasen ja Eero Pekkosen trion esitys Carlos Gorostizan samannimisestä näytelmästä. Tangolaulaja oli syyskuussa yhdellä esityksellä Maailmantango -festivaalin ohjelmistossa.

Esityksiin voi ostaa lippuja Tiketistä.