Petroskoi viikonloppuna Kuhmossa

Kolmen teatterin yhteistyöhankkeen esitys Petroskoi nähdään lauantaina 15.11.2014 Kuhmossa. Esitys vierailee Ison karhun kantapäillä festivaalin ohjelmistossa yhdellä esityskerralla. Esitys alkaa Kuhmo-talon Lentua-salissa lauantaina 15.11. klo 18:00.

Toista kertaa järjestettävä Ison karhun kantapäillä (On the Trails of the Great Bear) on  jokavuotiseksi suunniteltu kulttuuritapahtuma, jonka tarkoituksena on houkutella Kainuuseen myös kansainvälistä yleisöä. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Juminkeko-säätiö ja Runolaulu-Akatemia yhdessä Kainuun kulttuurimatkailun kansainvälistäminen -hankkeen kanssa. Päätapahtumapaikkana toimii Kuhmo-talo.

Ari Nummisen ja Jussi Sorjasen Petroskoi sai ensi-iltansa Teatteri Telakalla 4.9.2013 osana Rakvere Teaterin, Teatteri Vanhan Jukon ja Teatteri Telakan kansainvälistä yhteistyöhankentta. Hankkeessa tuotettiin kolme esitystä ensi-iltaan kolmeen eri teatteriin, kaikkien kolmen teatterin näyttelijöillä. Esitysten ensi-illat olivat Rakveressa, Tampereella ja Lahdessa kesän ja syksyn 2013 aikana. Vuonna 2014 hankkeessa on toteutettu esitysvaihtoa teattereiden kesken ja kaikki esitykset ovat kiertäneet teattereiden ohjelmistoissa.

Petroskoi esitettiin syksyllä 2013 yhteensä viisitoista kertaa Teatteri Telakalla Tampereella, keväällä 2014 yhteensä yhdeksän kertaa Virossa Rakvere Teaterin ohjelmistossa, ja viimeksi yhteensä kymmenen kertaa Lahdessa Teatteri Vanhan Jukon ohjelmistossa. Lisäksi Petroskoi on esitetty tämän syksyn aikana kaksi kertaa Draama -teatterifestivaaleilla Tartossa ja kerran Porin Lainsuojattomat -teatterifestivaaleilla. Esitys vieraili Espoon kaupunginteatterissa kahdella esityksellä 30. – 31.10.2014.

Esityksessä näyttelevät Mait Joorits (Rakvere Teater), Minja Koski (Teatteri Vanha Juko), Petri Mäkipää (Teatteri Telakka), Jussi-Pekka Parviainen (Teatteri Telakka) ja Kaisa Sarkkinen (Teatteri Telakka). Esityksen ohjauksesta ja koreogragiasta vastaa Ari Numminen ja toisena ohjaajana ja dramaturgina on toiminut Jussi Sorjanen.

Ison karhun kantapäillä -tapahtuman liput ovat myynnissä Lipputoimistossa osoitteessa www.lipputoimisto.fi

 

Lisätiedot tapahtumasta:

Runolaulu-Akatemia, Nikke Kaartinen
nikke.kaartinen@nullrunolaulu.fi
p. +358 44 700 1441

 

Lisätietoja esityksestä:

25.10.2014 Ari Numminen kertoo mietteitä Petroskoi -esityksen matkasta

3.9.2014 Petroskoi -esityksen näyttelijä kertoo kokemuksistaan kolmen teatterin yhteistyöhankkeen aikana

3.9.2014 Jussi Sorjanen kertoo Petroskoi -esityksen vaiheista