Kolmen teatterin hankkeen esitykset vierailevat Espoossa

Köök/Keittiö ja Petroskoi alkavalla viikolla Espoon kaupunginteatterissa

Rakvere Teaterin, lahtelaisen Teatteri Vanhan Jukon ja tamperelaisen Teatteri Telakan yhteistyöhankkeen kaikki esitykset vierailevat Espoon kaupunginteatterissa.  Espoossa nähdään Köök/Keittiö 28. – 29.10. ja Petroskoi 30. – 31.10.2014. Molemmat esitykset saavat Espoon kaupunginteatterissa kaksi näytäntökertaa.

Köök/Keittiö sai ensi-iltansa Virossa juhannuksena 2013, jonka jälkeen sitä on esitetty viime keväänä Lahdessa viisitoista kertaa, ja tänä syksynä Tampereella kymmenen kertaa. Viime kesänä esitys oli myös Baltoscandal -festivaalin  ja Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoissa, sekä Porissa Lainsuojattomat -teatterifestivaaleilla.

Ari Nummisen ja Jussi Sorjasen Petroskoi sai ensi-iltansa Teatteri Telakalla 4.9.2013. Syksyllä 2013 sitä esitettiin Tampereella yhteensä viisitoista kertaa. Viime keväänä Petroskoi esitettiin Virossa yhdeksän kertaa, joiden lisäksi esitys nähtiin syyskuussa Tartossa Draama -teatterifestivaalin päähjelmistossa kaksi kertaa ja Porin Lainsuojattomat -teatterifestivaaleilla. Tänä syksynä Petroskoi esitettiin Lahdessa Teatteri Vanhan Jukon ohjelmistossa kymmenen kertaa.

Lauri Maijalan Kullervo vierailee Espoon kaupunginteatterissa myöhemmin marraskuussa 24. – 25.11.2014 kahdella esityksellä.

Lisätietoja vierailuesityksistä Espoon kaupunginteatterissa: 
Köök/Keittiö ti 28.10. klo 19 ja ke 29.10. klo 19 Espoon kaupunginteatterissa
Petroskoi to 30.10. klo 19 ja pe 31.10. klo 19 Espoon kaupunginteatterissa

Lisätietoa kootusti hankkeen esityksistä kolmen teatterin hankkeen sivuilta:
http://kolmeteatteria.wordpress.com
Aiheeseen liittyviä videotallenteita: 

Ari Numminen kertoo mietteitä Petroskoi -esityksen matkasta
Köök/Keittiö -esityksen ohjaaja Andres Noormets kertoo taustoja teoksesta
Petroskoi -esityksen näyttelijä Mait Joorits kertoo kokemuksistaan kolmen teatterin yhteistyöhankkeen aikana
Jussi Sorjanen kertoo Petroskoi -esityksen vaiheista