Maailmankaikkeus ensi-illassa

Esitys on Juha Hurmeen Suomalaisten puolustus -trilogian viimeinen osa

Tänään perjantaina 10.10. saa ensi-iltansa Juha Hurmeen käsikirjoittama ja ohjaama Maailmankaikkeus, esitys sananvapaudesta ja ihmisarvosta sekä niiden vankkumattomasta puolustamisesta. Maailmankaikkeus on Teatteri Telakan syksyn ohjelmiston pääteos.

Esityksen keskiössä on kielitieteilijä ja filosofi Jaakko Juteini (1781 – 1855), jonka ajattelua ja elämänvaiheita nostetaan esille totuudenmukaisesti ja kaunistelematta. Esityksessä näyttelevät Antti Laukkarinen, Tanjalotta Räikkä, Kaisa Sarkkinen ja Piia Soikkeli. Musiikin esitykseen on säveltänyt Arto Piispanen.

Maailmankaikkeus on Suomalaisten puolustus -trilogian kolmas osa. Ensimmäinen osa Suomalaisten puolustus esitettiin syyskaudella 2013 Rakastajat -teatterissa Porissa. Toinen osa Europaeus sai ensi-iltansan kevätkaudella 2014 Suomen Kansallisteatterin Willensaunassa, mistä se siirrettiin suuren kysynnän vuoksi tänä syksynä Kansallisteatterin pienelle näyttämölle. Europaeuksesta Juha Hurme sai Kansallisteatterin ohjaajapalkinnon.

Maailmankaikkeus esitetään Teatteri Telakalla ensi-ilta mukaan luettuna kaksitoista kertaa 10.10. – 8.11.2014. Lippuja esityksiin voi ostaa Tiketistä.

Esitystiedot Teatteri Telakan internet-sivuilla

Taustatietoa esityksestä Teatteri Telakan internet-sivuilla

Aikaisemmin julkaistua sisältöä aiheesta: 

Maailmankaikkeus -esityksen tiedotustilaisuuden tallenne (25.9.2014)
Tiedote: 25.9.2014: Maailmankaikkeus on Hurmeelle hänen trilogiansa henkilökohtaisin teos
Tiedote 15.9.2014: Juha Hurmeen Maailmankaikkeus Teatteri Telakalla