Syksyllä Juha Hurmeen Maailmankaikkeus

Syksyn ohjelmiston pääteos on Juha Hurmeen Maailmankaikkeus. Se on raisu ja vauhdikas teatteriesitys sananvapaudesta ja ihmisarvosta, niiden vankkumattomasta puolustamisesta. Samalla se käsittelee kirjoittamisen mahdollisuuksia, ja sen maailmoja rakentavaa, läpitunkevaa voimaa.

Maailmankaikkeus saa ensi-iltansa Teatteri Telakalla perjantaina 10.10.2014. Esityksen keskiössä on suomalainen kielitieteilijä ja filosofi Jaakko Juteini (1781 – 1855). Hänen elämänvaiheitaan ja ajatteluaan nostetaan näyttämölle kaunistelematta: esityksessä kerrotaan kirjailijan masennuksesta, häneen kohdistetusta häväistyksestä ja syytöksistä jotka koskivat jumalanpilkkaa ja vääräoppisuutta.

Maailmankaikkeus on Juha Hurmeen Suomalaisten puolustus -trilogian kolmas osa. Ensimmäinen osa Suomalaisten puolustus esitettiin Rakastajat -teatterissa Porissa syksyllä 2013, toinen osa Europaeus Kansallisteatterissa keväällä 2014. Jälkimmäisestä Hurmeelle myönnettiin Kansallisteatterin ohjaajapalkinto. Trilogian esitykset käsittelevät omana aikanaan hyljeksittyjä ja väärin ymmärrettyjä ajattelijoita. Trilogian nimi juontaa juurensa siitä, että Hurmeen mukaan suomalaisilla menisi nyt paremmin jos Daniel Jusleniusta (Suomalaisten puolustus), D.E.D. Europaeusta (Europaeus) ja Jaakko Juteinia (Maailmankaikkeus) olisi ymmärretty.

Lippuja Maailmankaikkeuden esityksiin (10.10. – 8.11.2014) voi ostaa Tiketistä.

 

Lisätiedot:

Tiedotteet – Teatteri Telakka

Teatteri Telakka järjestää Maailmankaikkeudesta avoimen tiedotustilaisuuden torstaina 25.9.2014 klo 14:00 – 16:00 Kulttuuritalo Telakan 2. kerroksen tilausravintolassa. Tiedotustilaisuutta voi seurata suorana osoitteessa https://bambuser.com/channel/Theatre_Telakka