Köök/Keittiö käynnistää Teatteri Telakan syyskauden

Teatteri Telakan ensi-illassa nähdään ensi viikolla tiistaina 26.8. Andres Noormetsin ohjaama Köök/Keittiö. Siinä samaan keittiöön asettuu kaksi kansaa; suomalaiset ja virolaiset. Alkaa keittiöremontti, joka saa kansat törmäyskurssille mutta lopulta myös yhteisten pelkojen ja ennakkoluulojen äärelle. Keittiö on kokoontumispaikka. Se on tila, jossa asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä, epäjulkisen jakamisen huone ja tila vailla sensuuria. Tila, jota tarvitaan pysyäksemme hengissä. Kun veljeskansat ottavat mittaa toisistaan, loppuu diplomatia lyhyeen – keittiö, rauhan ja elämän tila, muuttuu terrorin ja konfliktin näyttämöksi. On aika avata silmät ja oppia elämään yhteisessä maailmassa. 

Köök/Keittiö sai ensi-iltansa juhannuksena 2013 Virossa, jonka jälkeen se kutsuttiin vuoden 2014 Baltoscandal-festivaalin ohjelmistoon. Esitys oli elokuun alussa Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa ja nyt se nähdään Teatteri Telakalla kymmenen kertaa. Esityksen rooleissa ovat Antti Mankonen (Teatteri Telakka), Anneli Rahkema (Rakvere Teater), Peeter Rästas (Rakvere Teater) ja Hannu Salminen (Teatteri Vanha Juko). Esityksessä puhutaan viroa ja suomea. Lippuja esityksiin saa Tiketin verkkokaupasta tai puhelinpalvelusta numerosta 0600-1-1616.