Maailmankaikkeus saa lisäesityksiä syksyllä

Teatteri Telakan syksyn ohjelmistossa nähtävä Juha Hurmeen Maailmankaikkeus saa lisäesityksiä. Aiemmin julkaistujen yhdeksän esityksen lisäksi Maailmankaikkeus esitetään myös tiistaina 21.10. kello 14:00, tiistaina 28.10. kello 19:00 ja keskiviikkona 29.10. kello 19:00. Maailmankaikkeuden ensi-ilta on perjantaina 10.10.2014 kello 19:00. Uudet lisäesitykset päivittyvät heti myyntiin ja lippuja voi ostaa suoraan Tiketistä.

Maailmankaikkeus on Juha Hurmeen Suomalaisten puolustus -trilogian kolmas osa. Trilogian esitysten keskiössä on väärin ymmärrettyjä ja omana elinaikanaan syrjittyjä henkilöitä.

Trilogian ensimmäinen osa Suomalaisten puolustus esitettiin Rakastajat-teatterissa Porissa syksyllä 2013, ja sen keskiössä seikkaili Daniel Juslenius (1676 – 1752). Trilogian toinen osa Europaeus sai helmikuussa ensi-iltansa Kansallisteatterissa ja siinä keskushenkilö on tiedonjanoinen idealisti D.E.D. Europaeus. Hurmeelle myönnettiin esityksestä Kansallisteatterin ohjaajapalkinto.

Maailmankaikkeus on trilogian kolmas osa, ja siinä katsojaa kuljettaa kielitietielijä ja filosofi Jaakko Juteini (1781 – 1855). Esityksen yhteyteen räätälöidään myös yleisötyötä ja lukiolaisille suunnattuja työpajoja.

 

Lisää aiheesta:

Ohjaaja Juha Hurmeelle Suomen Kansallisteatterin ohjaajapalkinto
Juha Hurmeen Maailmankaikkeus syksyllä Teatteri Telakan ohjelmistossa