Tehdas Teatterin Hiiriä ja ihmisiä vieraillee Teatteri Telakalla 24. – 26.4.2014

Teatteri Telakalla vierailee 24. – 26.4.2014 turkulaisen Tehdas Teatterin esitys Hiiriä ja ihmisiä. Esitys hakeutuu lähelle Steinbeckin pienoisromaanin alkuperäisnimeä Something that Happened. Hiiriä ja ihmisiä on pieni suuri tragedia, jonka rivien välit ovat vereslihalla komiikasta. Se on kuvaus maailmasta, jossa yksinäisyys on ihmisen perusolotila ja kumppanuus on pelkkä myytti. Se on tarina lipeävistä otteista, kohtaamisen pelosta, kaipuusta toisaalle.

Esitys katsoo syvälle hahmojen haavoihin ja vajavaisuuksiin ja tuo lavalle yhteisön, jossa jokainen on jollain tavalla ulkopuolinen, joko itsensä tai muiden leimaamana. Menneisyys on turvallinen päihde, tuleva liian pelottava nautittavaksi. Ohjaaja Jukka Kittilä nostaa esityksen teemoista esille yksinäisyyden käsittelemisen.

– Meille keskeistä esityksen valmistamisessa on ollut se, miten tarinan henkilöhahmot nähdään muiden hahmojen silmissä ja miten se vastaa sitä, millaisia he todella ovat, Kittilä kertoo.

Esitys on rakennettu vahvaksi visuaaliseksi kokonaisuudeksi. Kittilän mukaan näyttämökuvat ovat syntyneet tekstin antamien impulssien pohjalta.

– Epookkia emme ole tehneet, vaikka mukana on alkuperäistekstin kirjoittamisen ajankohdalle ominaisia elementtejä. Meille tärkeämpiä ovat olleet teoksen ajattomat kerrostumat. Itse puhun usein mentaalisesta näyttämöstä, jolle keskeisempiä ovat asiat, jotka tapahtuvat, eikä niinkään ajan ja paikan ykseys, Kittilä määrittelee.

 

Hiiriä ja ihmisiä sai ensi-iltansa 5.4.2013 Tehdas Teatterissa, ja esitystä esitettiin vielä viime vuoden syksyllä. Esitys nähdään nyt Teatteri Telakalla vierailuna kolme kertaa, torstaina 24.4. kello 19:00, perjantaina 25.4. kello 19:00 ja lauantaina 26.4. kello 17:00. Lippuja esityksiin voi ostaa Tiketistä.

 

Lisätietoja esityksestä saa Teatteri Telakan www-sivuilta ja Tehdas Teatterin esitysarkistosta.

 

Tiedote 22.4.2014: Tehdas Teattterin Hiiriä ja ihmisiä vierailee Tampereella kolmella esityksellä