Kuriton Companyn Kuolemantauti vierailee Teatteri Telakalla

Tällä viikolla Teatteri Telakalla vierailee Kuriton Companyn tulkinta ranskalaisen klassikkokirjailija Marguerite Duras´n teoksesta Kuolemantauti. Kuriton Company tuo Teatteri Telakalle kokonaisvaltaisesti aisteihin vetoavaa fyysistä ääniteatteria. Kuolemantaudin ohjannut Eero-Tapio Vuori määrittelee Teatteri Telakan videohaastattelussa esityksen näyttämörunolliseksi teokseksi. Esityksessä kohtaavat tilan, kehon ja Duras´n tekstin runollisuus.

 

Kuolemantaudin ensi-ilta oli 21.11.2013 Kansallisteatterin Omapohjassa, ja se sai paljon hyvä arvioita (ks. linkit alla) ja esitykset myytiin loppuun nopeassa ajassa. Esityksen musiikki- ja äänisuunnittelusta vastaa Tuomas Norvio, ja visuaalisesta suunnittelusta Anna Rouhu. Esityksessä näyttelevät Terhi Suorlahti ja Mikko Pörhölä.

 

Kuolemantauti on osa Teatteri Telakan kevätkauden vierailuesityksiä, joista suurin osa esitetään huhtikuun aikana. Kuolemantauti esitetään Tampereella kahdesti, esitykset ovat Teatteri Telakalla keskiviikkona 9.4.2014 kello 19:00 ja torstaina 10.4.2014 kello 19:00. Lippuja esityksiin voi ostaa Tiketistä.

 

 

Otteita esityksen arvioista mediassa:

 

”- – Kansallisteatterin Omapohja-näyttämölle tihentyy kudelma, jonka aistillisuus on käsin kosketeltavaa, kaunista ja vaikuttavaa.” Arvio, HS 23.11.2013 (Suna Vuori)

 

”Esitys on taidokas ja taiteellinen, fyysisesti hallittu ja tarkkaan ohjattu ja näytelty. Esityksen runollisuus ja koreografisuus etäännyttävät henkilöitä ja tunteita aiheen ja tarkoituksen mukaisesti.” Arvio, TS 24.11.2013 (Eeva Kemppi)

 

”Kuriton Company venyttää jälleen musiikkiteatterin rajoja ja kysyy rohkeasti, mitä musiikkiteatteri oikeastaan on. Musiikki on tekstin rytmin, tilanteiden ja tunnelmien orkestrointia. Varsinaiset musisoinnit kohoavat kokonaisuudesta kuin itsestään. – – Kuriton Companyn esitykset ovat kuuluneet kohokohtiin jo vuodesta 2005. Erityisesti ryhmän esityksissä ovat kiinnostaneet naiskuvat. Niin nytkin.” Arvio, Skenet 28.11.2013 (Maria Säkö)

 

Tiedote 7.4.2014: Kuriton Companyn Kuolemantauti vierailee Teatteri Telakalla

Tiedote 28.3.2014: Teatteri Telakalla vierailee harvinainen Marguerite Duras -tulkinta (päivitetty 2.4.2014)