Outo homo vierailee Tampereella Teatteri Telakalla

Juuso Kekkosen julkista huomiota saanut ja palkittu monologiesitys Outo homo vierailee Tampereella Teatteri Telakalla 3. – 5.4.2014.  Outo homo on omaelämäkerrallinen tarina heteromiehestä joka on  päätynyt seurustelemaan miehen kanssa, johon hän rakastui luullessaan tämän olevan nainen.  Huikeat kolme tuntia kestävä Spoken word -esitys on rakennettu kohtuuttoman avoimuuden periaatteella ja se saattaa myös olla hauska.  Aiheina nousevat esiin esimerkiksi transsukupuolisuus, polyamoria, BDSM ja lopulta muu maailmankaikkeus. Esitys tekee kärsivällisen hidasta matkaa sukupuolisuuteen ja seksuaali-identiteetin ymmärtämiseen, sekä sen lukuisiin kaapistatuloihin.

 

– – –

 

”Kekkonen on monologissaan läsnä etäyttämättä ja paljaana. Esityksen ainoa tehokeino on itse tarina, ja aiheiden ja esitystilan intiimiys luovat illuusion keskustelusta esiintyjän kanssa.” -Haru Harmaa Tulvassa

 

”Mutta jos Outo homo onnistuu ravistelemaan yhdenkin ihmisen maailmankuvaa suvaitsevampaan suuntaan, ollaan taas askel enemmän hyvien puolella.” -Frida Gustafsson, Turun Sanomat 14.4.2013

 

– – –

 Pitkään kestänyt esityshistoria, kouluvierailuja ja tunnustuspalkinto

 

Outo homo sai ensi-iltansa Valtimonteatterissa Helsingissä 28.9.2012. Esitys kestää yhteensä noin kolme tuntia. Aluksi Kekkonen esitti esitystä pitkään ilman väliaikaa. Keväällä 2013 Turussa TEHDAS Teatterissa esitetyissä vierailuissa mukana oli jo väliaika, ja nykyisin se kuuluu kaikkiin täysimittaisiin Oudon homon esityksiin.

Kekkonen on vienyt esitystä lyhyempänä versiona viime vuoden puolelta lähtien myös kouluihin. Kouluesityksiä on ollut yhteensä jo yli viisikymmentä. Lyhentämätöntä teatteriversiota esityksestä on esitetty jo yli kuusikymmentä kertaa. Vuoden 2013 lopulla Outo homo -esitykselle myönnettiin Suomen seksologisen seuran Vuoden valopilkku -palkinto:

”Outo homo -monologi valittiin Vuoden valopilkuksi sen puhuttelevuuden vuoksi. Monologi käyttää huumoria osuvana keinona vakavien asioiden pohdinnassa ja haastaa yleisöään pohtimaan omia ennakkoluulojaan. Outo homo on loistava sekä inspiroiva osoitus ihmisen kyvystä luoda. Esitys rikkoo rajoja olematta rajaton.” -Suomen Seksologisen seuran tiedote, 18.10.2013

 

– – –

Vierailuesitykset nyt Teatteri Telakalla!

 

Teatteri Telakalla Outo homo esitetään nyt huhtikuussa kolme kertaa, torstaina 3.4. kello 19:00, perjantaina 4.4. kello 19:00 ja lauantaina 5.4. kello 17:00. Lauantain esityksen jälkeen Pirkanmaan Seta järjestää paneelikeskustelun esityksen aiheiden pohjalta.

Teatteri Telakan vierailuesityksiin voi ostaa lippuja Tiketistä. Outo homo -vierailuesitysten yhteydessä nähdään lauantaina 5.4. kello 13:00 Juuso Kekkosen uusin monologiesitys Pilkkaa jumalaa, jonka tähtäimessä ovat sellaiset ihmisyyden lieveilmiöt kuten uskonto, perinteet ja meidän perusluonteemme laumaeläiminä. Esityksistä on olemassa yhteinen Facebook-tapahtuma, mistä saa lisätietoja ja esitysvierailujen ajankohtaisia päivityksiä.

 

Lisää aiheesta muualla:

Juuso Kekkonen avaa Oudon homon sielunmaisemaa Helsingissä ja Tampereella (tiketti.fi)