Lauri Maijalan Kullervo käynnistää Teatteri Telakan kevätkauden

Valtionpalkkinon voittaneen hankkeen esitys Kullervo saa ensi-iltansa Teatteri Telakalla keskiviikkona 19.2. Kullervo on osa kolmen teatterin yhteistuotantoa Köök-Kullervo-PetroskoiKullervo on Lauri Maijalan kirjoittama ja ohjaama Aleksis Kiven teokseen pohjautuva uusi näytelmä. Tarinan keskiössä on perhe jolta uupuu jotain, vaikka kaikkea on. Perheestä puuttuu poika, joka kauan sitten  mystisesti katosi. Eräänä päivänä sisään astuu outo nuori mies, joka sanoo olevansa Kullervo, tuo kadonnut lapsi.  Esitys on ilkikurinen satiiri kapitalismista, perheestä ja kansakunnasta, joka on kasvattanut lapsen. Lapsen, jota hallitsee myyttisen Kullervon henki: viha, katkeruus, viha, himo ja häikäilemätön oman edun tavoittelu. Lapsen, jota kukaan ei voi enää hallita.

Esityksen on lavastanut Perttu Sinervo ja rooleissa nähdään Erni Kask (Rakvere Teater), Tanjalotta Räikkä (Teatteri Telakka), Sakari Tuominen (Teatteri Vanha Juko) ja Maruska Verona (Näty). Kullervon ensi-ilta oli Teatteri Vanhassa Jukossa syksyllä ja Teatteri Telakan esitykset ovat keväällä kolmessa jaksossa aikavälillä 19.2. – 10.5.2014.

 

Vierailuesityksinä Oodi rakkaudelle, Outo homo ja Hiiriä ja ihmisiä

Keväällä 2014 Teatteri Telakalla nähdään kolme vierailuesitystä. Esitystaiteen seuran Oodi rakkaudelle, Juuso Kekkosen Outo homo ja turkulaisen TEHDAS Teatterin Hiiriä ja ihmisiä. Kevään vierailuesitykset ovat huhtikuun aikana.

Oodi rakkaudelle on näyttelijä Tuukka Vasaman ja ohjaaja Vihtori Rämän tulkinta runoilija Tuomas Timosen samannimisestä runokokoelmasta. Mustan huumorin lävistämässä esityksessä soi raskas rock, joka taittuu yllättäen reggaerytmeihin.Vuonna 2010 Oodi rakkaudelle kutsuttiin ensi kertaa ulkomaille. Saksalaisella Thespis -monologifestivaalilla esitys sai jaetun 1. palkinnon, ja liettualaisella Monobaltija -festivaalilla 3. palkinnon. Oodi rakkaudelle vierailee Teatteri Telakalla 31.3. ja 1.4.2014.

Outo homo on erilainen rakkaustarina, joka tapahtui oikeasti. Omaelämäkerrallisessa monologissaan Juuso Kekkonen purkaa auki muun muassa sitä, kuinka hän on päätynyt seurustelemaan miehen kanssa, johon hän rakastui luullessaan tämän olevan nainen. Esitys tekee matkaa sukupuolisuuteen ja seksuaali-identiteetin ymmärtämiseen, sen monipolvisuuteen ja lukuisiin kaapistatuloihin. Esitys saattaa olla hauska. Outo homo sai vuonna 2013 Suomen Seksologisen seuran Vuoden valopilkku -palkinnon. Outo homo vierailee Teatteri Telakalla 3.4., 4.4. ja 5.4.2014.

Turkulaisen TEHDAS Teatterin Hiiriä ja ihmisiä on Jukka Kittilän ohjaama esitys lipeävistä otteista, kohtaamisen pelosta ja kaipuusta toisaalle.

Esitys katsoo syvälle hahmojen haavoihin ja vajavaisuuksiin. Jokainen on ulkopuolinen, kuka itsensä, kuka toisten leimaamana. Menneisyys on turvallinen päihde, tuleva liian pelottava nautittavaksi. Yksi puhuu siitä häpeillen, toinen naureskellen. Vilpitön, lapsenomainen Lennie tarrautuu tähän hetkeen valtavalla voimallaan. Loppu on vääjäämätön, vaikka kukaan ei tarkoita mitään pahaa.

Tulkinta hakeutuu lähelle John Steinbeckin pienoisromaanin alkuperäisnimeä Something That Happened. Esityksen skenogfariasta vastaa Pirita Lindén ja valosuunnittelusta Timo A. Aalto. Rooleissa ovat Harri Ahola, Thomas Dellinger, Pasi Lappalainen, Joona Lindberg ja Inkeri Raittila. Hiiriä ja ihmisiä vierailee Teatteri Telakalla 24.4., 25.4. ja 26.4.2014.

Teatteri Telakan kevään esitykset ovat olleet ennakkomyynnissä jo viime vuoden puolella. Lippuja esityksiin voi ostaa Tiketistä.

Tiedote 7.2.2014: Lauri Maijalan Kullervo käynnistää Teatteri Telakan kevään esityskauden