Teatteri Telakan ja Teatteri Vanhan Jukon yhteistyö tuo lavalle runoa ja raivokasta tanssia

Teatteri Vanha Juko ja Teatteri Telakka tuovat syksyllä 2023 ensi-iltaan Ari Nummisen uuden teoksen, jonka ytimessä ovat tanssi ja Eeva-Liisa Mannerin runous. Kajastus – Ruumiillisen runon ilta toteutetaan yhteistyössä Pirkanmaan Tanssin Keskuksen kanssa ja esityksen valmistumista tukee Uudet klassikot -rahasto.

Esitys jatkaa Teatteri Telakan, Teatteri Vanhan Jukon ja ohjaaja-koreografi Ari Nummisen hedelmällistä yhteistyötä, jonka tuloksena ovat aiemmin valmistuneet esitykset Petroskoi (2013) ja Sunnuntai (2018). Petroskoi oli osa kolmen teatterin (Teatteri Telakka, Teatteri Vanha Juko ja virolainen Rakvere Teater) yhteistyötä, joka sai valtionpalkinnon vuonna 2013.

”Juko on tehnyt aikaisemminkin menestyksekkäästi yhteistyötä Telakan kanssa ja tätä työtä haluamme jälleen jatkaa. Myös Ari Numminen on vieraillut Jukossa aikaisemmin ja meille on ollut iso haave saada hänet jälleen taloon tekemään taidetta, nyt tuo haave vihdoinkin toteutuu. Olen tästä tosi innoissani ja odotan tulevaa produktiota kuumeisesti!” sanoo Vanhan Jukon taiteellinen johtaja Esa-Matti Smolander.

Kajastus on tanssin, musiikin ja Eeva-Liisa Mannerin runouden juhlaa, joka ylistää kauneutta ja runoutta 20-luvun hengessä. 

”Esitys tanssii charlestonia, soittaa ja laulaa kuin viimeistä päivää kohti nousevaa uuden aamun kajoa. Tässä maailmantilanteessa haluan nähdä horisontissa kajastusta ja harmaitten pilvien takaa auringon. Tanssi alkaa, kun sanat loppuvat” kertoo Numminen esityksen kantavasta ajatuksesta.

Lavalla nähdään jo aiemmissa yhteistyöesityksissä mukana olleet Minja Koski (Juko), Kaisa Sarkkinen (Telakka), Maria Nissi (Juko) sekä muusikko Tuomas Luukkonen (Telakka). Uusina kasvoina lavalle astuvat Suvi Blick (Juko) sekä tanssija Niina Rajaniemi (Pirkanmaan Tanssin Keskus).

Ensi-ilta Lahdessa la 9.9.2023, esitykset aikaväleillä 9.9.-6.10. ja 3.-17.11.

Ensi-ilta Tampereella to 12.10.2023, esitykset aikaväleillä 12.-29.10 ja 22.11.-10.12.

Lisätietoja:

Ari Numminen, ohjaaja-koreografi p. 040 557 57 38

Esa-Matti Smolander, Jukon taiteellinen johtaja p. 045 181 0855

Kuva: Petteri Aartolahti.