Teatteri Telakan kevätkauden ohjelmisto on julkistettu

Tiedote 9.12.2021

Julkaisuvapaa

Kevään pääohjelmisto tuo lavalle vinksahtaneen esitystaiteellisen parturi-kampaamo Salon Teija Oreksen

Teatteri Telakan kevään pääohjelmiston ensi-illassa saadaan tutustua esitystaiteelliseen parturi-kampaamo Salon Teija Orekseen ja esityksiä jatkavat Juha Hurmeen supersuositut Hullu ja Syd Barrett. Teatteri Telakan ja Legioonateatterin yhteishanke huipentuu KansSalaisTalo-esitykseen Legioonateatterissa. Independet-tuotannoissa nähdään äänitaidetta, nukketeatteria ja kauhua yhdistävä Metsän pelko sekä nykysirkusesitys Life After.  Vierailuohjelmisto tuo näyttämölle kaksi tanssiteosta Kohti Orlandoa ja Martat sekä vakiovierailija Punch Up! – Resistance & Glitter -shown.

Pääohjelmistossa nähtävä ensi-ilta Salon Teija Ores pureutuu tragedian ilmiöön avaamalla esitystaiteellisen parturi-kampaamon. Asiakkaat saavat kohdata myyttisen ja tragikoomisen kampaajakaksikon ja heidän vinksahtaneet, mutta samalla myös hyvin rationaaliset ja aina nautinnolliset palvelut. Esitykseen mahtuu kaksi asiakasta kerrallaan.
Työryhmän muodostavat Antti Haikkala, Kaisa Sarkkinen, Tommi Silvennoinen, Antti Tiensuu ja Laura Valkama.

Salon Teija Ores esitykset 14.3.- 4.4.2022

Ohjelmistossa jatkavat myös Juha Hurmeen supersuositut esitykset Hullu ja Syd Barrett. Kriitikoiden ja katsojien ylistämä Hullu on tarina siitä, kun järki lähtee kävelylle ja palaa kuukauden kuluttua takaisin. Hullu nähdään keväällä myös Suomen kiertueella.Näyttämöllä loistavat roolistaan vuoden teatterinäyttelijänä palkittu Antti Laukkarinen, Antti Mankonen ja Kaisa Sarkkinen

Kulttimaineen saanut Syd Barrett on hiljainen ja pieni rock-näytelmä, joka rakentuu Pink Floyd-yhtyeen perustajan Roger ”Syd” Barrettin kappaleiden ympärille. Esiintyjinä ovat Janne Laurila,  Antti Laukkarinen, Kaisa Sarkkinen ja Tomi Alatalo

Hullu esitykset 6.1.-17.5.2022
Syd Barrett esitykset 13.2.-18.2.2022

Legioonateatterin ja Teatterin Telakan yhteishankkeessa nähdään ryhmälähtöisesti rakennettu esitys KansSalaisTalo, joka kertoo toisilleen tuntemattomista kanssalaistaloa rakentavista ihmisistä. Esityksessä etsitään yhteistyötä maailmassa, joka on täynnä ristiriitoja, kontrolloimattomia voimia ja salaisuuksia. Esityspaikkana toimii Legioonateatteri. KansSalaisTaloesitykset Legioonateatterissa 22.1.-19.2.2022

Independent-tuotantoihin kuuluva Life After on avaruutta ja ajan suhteellisuutta käsittelevä visuaalinen nykysirkusesitys, jossa yhdistyvät tasapainoilu, illuusiot painottomuudesta, katoavista kehonosista ja universumin valtijuudesta. Esiintyjänä nähdään Vilhelmiina Sinervo ja koreografian on tehnyt Hedda Liukkala.

Toinen independent-tuotanto Metsän pelko luo visuaalis-maagisen kehän yhdistäen äänitaidetta, nukketeatteria ja kauhua omintakeisiksi rituaaleiksi. Työryhmään kuuluvat ohjaaja Alma Rajala, säveltäjä ja äänisuunnittelija  Pekko Käppi ja valosuunnittelija Nadja Räikkä. Sama työryhmä on tehnyt aiemmin Telakalla nähdyn yleisösuosikin Räähkän luku. Alma Rajala voitti syksyllä 2021 Taiteen valtionpalkinnon Huoneiden kirja-teoksesta. 

Life After esitykset 28.1.-5.2.2022
Metsän pelko esitykset 23.4.-8.5.2022

Teatteri Telakan vierailuohjelmistossa nähdään kaksi tanssiteosta samana iltana. 

Martat on tanssiteos matkasta, jolta ei ole paluuta ja joka vaeltaa kodistaan paenneen mielenmaisemassa Karjalan evakkotieltä kumivenematkaan Välimerellä. Esiintyjinä ovat Riikka Puumalainen ja Anne-Mari Kivimäki, koreografian on tehnyt Riikka Puumalainen ja esityksen on ohjannut Tanjalotta Räikkä. Tanssija Ari Nummisen ja muusikko Tuomas Luukkosen teos Kohti Orlandoa on viimeistelemätön vaellus maskuliinisuuden ja feminiinisyyden rajapinnoilla. Se on myös keskeneräinen kehollinen retriitti ja musiikillinen meditaatio, joka kurkottaa uudestisyntymän lohdullisiin mahdollisuuksiin.

Martat ja Kohti Orlandoa esitykset 19.-20.2.2022

Vakiovierailija Punch Up! – Resistance & Glitter räväyttää lavan taas toukokuussa. Yleisön suosikkiesitys on säkenöivä, anteeksipyytelemätön ja häpeilemättömän queer varieteeshow, joka tuo saman katon alle dragin, burleskin ja stand up –komiikan tämän hetken kiinnostavimmat ja terävimmät tekijät. Punch Up! – Resistance & Glitteresitys 22.5.2022


Teatteri Telakan koko kevään ohjelmistoon voi tutustua teatterin verkkosivuilla osoitteessa www.teatteritelakka.fi. Esityksiin saa lippuja Tiketistä.

Kevään 2022 kausiesite

Kevät 2022 kuvat