Teatteri Vanha Juko: Rikhard III

Rikhard III. Vapaus hallitsee.

Hyvinvoiva yhteiskunta synnyttää rikhardeja. Rikhardit sanovat yhtä, tekevät toista. Rikhardit herättävät luottamusta, ihailua ja kateutta. Rikhardit esiintyvät marttyyreina. Rikhardit saavat heikot tappamaan toisensa. Rikhardit saavat toisensa tuntemaan syyllisyyttä rikhardien tekemistä teoista. Olet joko rikhardien puolella tai rikhardeja vastaan. Lopulta rikhardeja voi olla vain yksi: Rikhard. Rikhard rakastaa Rikhardia.

Rikhard III on  Teatteri Vanhan Jukon Vapaus -trilogian toinen osa, otsikkonaan valta. Esitys käsittelee valtaa ja sen mekanismeja William Shakespearen klassikkonäytelmän kautta.

Siinä missä Jussi Sorjasen ohjaus, Vanhan Jukon ja Joensuun kaupunginteatterin yhteistuotanto, Working Class Hero tutki vapautta yhteiskunnan alimpien kerrosten – orjuuden – kautta, Rikhard III tekee sitä ylimmistä kerroksista käsin. Se kysyy missä valta on, kenelle se kuuluu, miten se saadaan ja mitä sillä tehdään. Voiko vapaus mennä liiallisuuksiin? Pitäisikö vapautta rajoittaa yhteisen hyvän saavuttamiseksi? Synnyttääkö oma aikamme rikhardeja? Keitä he ovat, näemmekö heitä? Olemmeko itse valmiita katkomaan päitä saadaksemme haluamamme?

Ohjaus ja sovitus Jussi Sorjanen
Skenografia Janne Vasama
Äänisuunnittelu Janne Louhelainen
Valosuunnittelu Simo Saukkola

Näyttämöllä: Sini Hukkanen, Minja Koski, Jarkko Mikkola, Jussi-Pekka Parviainen, Ilona Pukkila ja Hannu Salminen.

Alkuperäinen musiikki Minja Koski ja Jussi-Pekka Parviainen

Esityksen kesto: 2 h 40 minuuttia, sisältäen väliajan.

Rikhard III on Teatteri Vanhan Jukon ensimmäinen toteutus William Shakespearen näytelmistä. Esitys on Teatteri Vanhan Jukon 20-vuotisjuhlanäytelmä ja se sai ensi-iltansa Lahdessa 4.9.2015.

Tulevat esitykset

Ei tulevia esityksiä