Hassan Blasim kirjoittaa Teatteri Telakan 20-vuotisjuhlanäytelmän

Hassan Blasim kirjoittaa tamperelaisen Teatteri Telakan 20-vuotisjuhlanäytelmän. Näytelmä saa ensi-iltansa vuonna 2016 ja se keskittyy verkkomaailman ilmiöihin. Hassan Blasim on Suomessa asuva irakilaissyntyinen kirjailija ja elokuvaohjaaja.

Blasim (s. 1973) kirjoittaa auki ajatuksiaan uudesta näytelmästä artikkelissaan Digihattujen piirileikki, joka  luettavissa kokonaan Sampsa Peltosen arabiasta suomentamana.

Blasim palkittiin toukokuussa 2014 brittiläisen Independent-lehden arvostetulla Independent Foreign Fiction Prize -kirjallisuuspalkinnolla teoksesta The Iraqi Christ eli Irakin Purkkajeesus. Palkinto myönnetään parhaalle englanniksi käännetylle kaunokirjalliselle teokselle. Irakin Purkkajeesus on käännetty kymmenelle kielelle ja se on saanut runsaasti huomiota kansainvälisessä mediassa.

Blasim on palkittu myös Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnolla vuonna 2013 ja kolmesti PEN-palkinnolla. Yhdysvaltalainen kustannusalan julkaisu Publishers Weekly valitsi Blasimin novellikokoelman The Corpse Exhibition vuoden 2014 kymmenen parhaan teoksen listalleen.

The Corpse Exhibitionin novellit on julkaistu teoksissa Vapaudenaukion mielipuoli (WSOY, 2012) ja Irakin Purkkajeesus (WSOY, 2013), Sampsa Peltosen arabiasta suomentamina.

Teatteri Telakka on valtion rahoituslain ulkopuolella toimiva ammattiteatteri Tampereella. Teatteri Telakka täyttää ensi vuonna 20 vuotta. Toimintahistoriansa aikana Teatteri Telakka on tuottanut esityksiä, tarjonnut näyttämöään vierailuille, festivaaleille ja yhteistyöhankkeille. Vuonna 2013 Teatteri Telakka sai  Rakvere Teaterin (Viro) ja Teatteri Vanhan Jukon kanssa näyttämötaiteen valtionpalkinnon.

Hassan Blasim: Digihattujen piirileikki (Suomennos: Sampsa Peltonen)
Kuva: Katja Bohm