Maailmankaikkeus Kansallisteatterissa

Juha Hurmeen Maailmankaikkeus vierailee Kansallisteatterissa kahdella esityksellä tänään keskiviikkona 11.2.2015 klo 19:00 ja perjantaina 13.2.2015 klo 19:00. Esitykset nähdään Kansallisteatterin Willensaunan näyttämöllä. Kansallisteatterin esitykset ovat loppuunmyytyjä.

Maailmankaikkeus on Juha Hurmeen Suomalaisten puolustus -trilogian kolmas osa ja se sai ensi-iltansa Teatteri Telakalla 10.10.2014. Maailmankaikkeus esitettiin vuonna 2014 yhteensä 16 kertaa Tampereella. Esitys käynnisti Teatteri Telakan ohjelmiston tammikuussa viidellä lisäesityksellä, jotka toteutuivat 9. – 17.1.2015 välisenä aikana. Maailmankaikkeus on saanut uusia lisäesityksiä maaliskuulle, jolloin se esitetään vielä neljä kertaa Teatteri Telakalla 4. – 8.3.2015 välisenä aikana. Esitysajat löytyvät sivuston kalenterista. Lippuja maaliskuun esityksiin voi ostaa Tiketistä.

Tamperelaisen yleisön keskuudessa suuren suosion saavuttanut esitys kertoo kirjailija ja valistusmies Jaakko Juteinin (1781 – 1855) elämäntyöstä. Esitys pohtii sananvapautta ja kertoo kuinka Juteinin teos Anteckningar af tankar uti varianta ämnen joutui jumalanpilkkaoikeudenkäynnin kohteeksi ja teoksen koko painos poltettiin julkisella roviolla Viipurin torilla. Esityksessä näyttelevät Antti Laukkarinen, Tanjalotta Räikkä, Kaisa Sarkkinen ja Piia Soikkeli. Esityksen musiikin on säveltänyt Arto Piispanen.

Tänään Kansallisteatterin Lavaklubilla järjestetään Suomalaisten puolustus -näytelmätrilogian kirjasarjan julkistusjuhla klo 17:00. Tilaisuudessa ohjaaja Juha Hurmetta haastattelee Kirsikka Moring. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lue lisää vierailusta Kansallisteatteriin 11.2.2015 ja 13.2.2015 

Taustatietoa esityksestä Maailmankaikkeus

Juha Hurme kertoo Suomalaisten puolustus -näytelmätrilogiasta ja Maailmankaikkeus -esityksestä