Ohjaaja Juha Hurmeelle Suomen Kansallisteatterin ohjaajapalkinto

Ohjaaja Juha Hurmeelle on myönnetty Suomen Kansallisteatterin Eino Kalima -palkinto. Palkinto jaetaan joka kolmas vuosi Kansallisteatteriin tehdystä ohjauksesta, jonka tuloksena on syntynyt taiteellisesti ja eettisesti täysipainoista teatteria. Palkinto myönnettiin Hurmeelle hänen Kansallisteatteriin ohjaamasta esityksestä Europaeus. Esitys on ollut lähes koko kevään loppuunmyyty ja se siirtyy syksyllä Kansallisteatterin Willensaunasta pienelle näyttämölle.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Juha Hurme on Yövieraat-teatterin, Nälkäteatterin ja Suomen kiinalaisen teatterin perustajajäsen. Hän on toiminut Ylioppilasteatterin taiteellisena vastaavana ja Teatteri Telakan johtajana, ohjannut paljon kotimaisille näyttämöille ja tehnyt laajasti opetustyötä. Hurmeelle myönnettiin Eino Leino -palkinto vuona 2005.

Europaeus on Juha Hurmeen Suomalaisten puolustus -trilogian toinen osa. Trilogian ensimmäinen osa Suomalaisten puolustus sai ensi-iltansa syksyllä 2013 Porin Rakastajat-teatterissa. Trilogian kolmas osa Maailmankaikkeus saa ensi-iltansa Teatteri Telakalla 10.10.2014. Liput Maailmankaikkeuden esityksiin ovat jo myynnissä ja niitä voi ostaa Tiketistä.
Lisää aiheesta:
Tiedote: Eino Kalima -ohjauspalkinto Juha Hurmeelle esityksestä Europaeus (Suomen Kansallisteatteri)