Juha Hurmeen Maailmankaikkeus syksyllä Teatteri Telakan ohjelmistossa

Teatteri Telakan syksyn ohjelmistossa nähdään Juha Hurmeen Maailmankaikkeus. Kaksituntinen komedia on kertomus sanojen ja tekstin syntymisestä, kantokyvystä ja läpitunkevasta voimasta.  Katsojaa kuljettaa, hauskuuttaa ja vakavoittaa kielitietielijä ja filosofi Jaakko Juteini (1781 – 1855). Esityksessä käydään jumalanpilkkaoikeudenkäynti, hävitään se ja katsellaan, kuinka oman teoksen koko painos poltetaan julkisella roviolla Viipurin torilla.

Näytelmä sisältää lukuisia muita huvittavia ja hyödyllisiä kohtauksia. Sitä ei voi suositella kenelle vain, koska se sisältää vaikeita sanoja ja kiusallisia ajatuksia.

Maailmankaikkeus on Juha Hurmeen Suomi-teemaisista esityksistä koostuvan trilogian kolmas osa. Trilogian ensimmäinen osa Suomalaisten puolustus esitettiin Rakastajat-teatterissa Porissa syksyllä 2013, ja trilogian toinen osa Europaeus sai helmikuussa ensi-iltansa Kansallisteatterissa. Kolmas osa Maailmankaikkeus nähdään syksyllä Tampereella Teatteri Telakan ohjelmistossa.  Maailmankaikkeuden ensi-ilta on perjantaina 10.10.2014 kello 19:00. Lippuja esityksiin voi ostaa Tiketistä. Esitys nähdään Teatteri Telakalla yhteensä yhdeksän kertaa.

 

Lisää aiheesta:
Tiedote 5.5.2014: Juha Hurmeen Maailmankaikkeus syksyllä Teatteri Telakan ohjelmistossa