Köök/Keittiö syksyllä Teatteri Telakalla – liput myynnissä nyt Tiketissä

Köök/Keittö on kolmen teatterin yhteistyöhankkeen esityksistä viimeinen, joka saapuu Teatteri Telakalle. Esitykset Tampereella ovat aikavälillä 26.8. – 4.10.2014 ja esityksiä on yhteensä kymmenen. Köök/Keittiö on esitys, joka käsittelee yhteistä tilaa. Keittiö on kokoontumispaikka, tila jossa käsitellään asioita niiden oikeilla nimillä, tila vailla sensuuria, epäjulkisen jakamisen huone. Esityksessä kaksi virolaista ja kaksi suomalaista asettuvat samaan keittiöön tekemään remonttia. Yhteisen työmaan lisäksi pitäisi pystyä jakamaan myös käsityksiä työstä, elämästä ja rakkaudesta. Kun veljeskansat ottavat mittaa toisistaan, loppuu diplomatia lyhyeen. Keittiö – rauhan ja elämän tila – muuttuu konfliktin näyttämöksi. On aika avata silmät ja oppia elämään yhteisessä maailmassa.

 

Köök/Keittiö sai ensi-iltansa Rakveressa juhannuksena 2013 ja heti pian sen jälkeen esitys kutsuttiin arvostetun kansainvälisen Baltoscandal -teatterifestivaalin ohjelmistoon. Esitys on osa valtionpalkittua suomalais-virolaista yhteistuotantoa. Keväällä 2014 Köök/Keittiö esitetään vielä Lahdessa Teatteri Vanhassa Jukossa viisi kertaa. Esitys on myös ehdokkaana Viron vuosittaisen teatteripalkinnon saajaksi erikoispalkintojen (Special Award of the Jury) kategoriassa. Palkinto jaetaan virolaisen teatterin monimuotoisuutta ilmentävälle teokselle. Palkinto julkistetaan tänään Maailman teatteripäivämnä 27.3.2014 Tallinnan Linnateatterissa.

Tiedote 27.3.2014: Köök/Keittiö ehdolla Viron vuosittaisen teatteripalkinnon saajaksi

Lue lisää esityksestä Köök/Keittiö Teatteri Telakan sivuilta

Osta lippuja esityksiin Tiketistä!

tiketti_basiclogo_positive_RGB