Palkittu Oodi rakkaudelle vierailee Tampereella

Teatteri Telakan tämän kevään ensimmäisenä vierailuesityksenä nähdään Esitystaiteen seuran palkittu Oodi rakkaudelle. Esitys vierailee Teatteri Telakalla kahdesti, maanantaina 31.3. ja tiistaina 1.4. Esitykset alkavat molempina iltoina kello 19.00.

Oodi rakkaudelle on näyttelijä Tuukka Vasaman ja ohjaaja Vihtori Rämän tulkinta Tuomas Timosen samannimisestä runokokoelmasta. Se on fyysinen, musiikillinen, kaunis ja raju esitys,  jossa raskas rock taittuu yllättäen reggae-rytmeihin ja tarjoaa uudenlaisen tavan kokea runoutta.

“Vasaman show on niin kaukana runon lausunnasta, että runosta  vieraantuneiden kannattaisi ehdottomasti jonottaa lippuluukulle. Peililasilla elehtivän City-Narkissoksen purkauksina runot saavat uusia sisältöjä. Niitä ei enää luetakaan yhden minän kontekstissa. Vasama ihan konkreettisesti mekastaa sisälmykset maailmalle.” – Eeva Kauppinen, Kaleva, 6.7.2009

 

Esityksen ensi-ilta oli 4.7.2009 Kajaanin Runoviikolla. Sen jälkeen Oodi rakkaudelle kiersi ahkerasti suomalaisissa teattereissa sekä kotimaisilla ja ulkomaisilla festivaaleilla vuosina 2009 – 2011.  Vuonna 2010 monologiesitys kutsuttiin ensimmäisen kerran ulkomaille. Saksalaisella Thespis -monologifestivaalilla esitys sai jaetun 1. palkinnon, ja liettualaisella Monobaltija -festivaalilla 3. palkinnon.

 

”Oodi rakkaudelle venyttää runoesityksen fyysisyyden äärimmilleen. Runo tuntuu siirtyvän esittäjänsä lihaksiin, soluihin ja verenkiertoon. Koko tärisevä kroppa on yhtä runoa, runolaulua, runojalkaa – miksei koskaan puhuta runokädestä? – kunnes se melkein kramppaa. (…) Härnäävä, häkellyttävä ja hauskakin esitys uudistaa ja kyseenalaistaa runon esittämisen tapoja.” – Sinikka Viirret, Kainuun Sanomat, 6.7.2009

 

Nyt esitystä on mahdollista nähdä Helsingissä 27.3. Valtimonteatterissa ja Teatteri Telakalla 31.3. ja 1.4.Esityksen ajankohtaisia uutisia voi seurata myös Facebookissa julkisessa Oodi rakkaudelle -ryhmässä tai tapahtumassa Oodi rakkaudelle Helsingissä ja Tampereella.

 

Lisätietoja:

Tiedote 21.3.2014: Palkittu Oodi rakkaudelle vierailee Tampereella

Esitystaiteen seuran www-sivut

Palkittu fyysinen ja musiikillinen runoesitys Oodi rakkaudelle vierailee Tampereella (www.tiketti.fi)

 

 

Kaikki vierailuesitykset Teatteri Telakalla keväällä 2014

Esitystaiteen seura: Oodi rakkaudelle, 31.3. – 1.4.2014, lippuja esityksiin tästä
Juuso Kekkonen: Outo homo, 3. – 5.4.2014, lippuja esityksiin tästä
Juuso Kekkonen: Pilkkaa jumalaa, 5.4.2014, lippuja esityksiin tästä
Kuriton Company: Kuolemantauti, 9. – 10.4.2014, lippuja esityksiin tästä
Lahden kansanopisto: LAHTI hupailu, 15.4.2014, lippuja esityksiin  tästä
TEHDAS Teatteri: Hiiriä ja ihmisiä, 24. – 26.4.2014, lippuja esityksiin tästä