Teatteri Telakalle lisää vierailuesityksiä

Teatteri Telakalla nähdään huhtikuussa lisää vierailuesityksiä. Aikaisemmin julkaistun ohjelmiston lisäksi vierailemaan saapuu kolme kiinnostavaa esitystä: Juuso Kekkosen Pilkkaa jumalaa,  Kuriton Companyn Kuolemantauti ja Lahden kansanopiston kiertuevierailu LAHTI.

Kuriton Companyn Kuolemantauti vierailee Teatteri Telakalla keskiviikkona 9.4. ja torstaina 10.4. Kuolemantauti on aistivoimainen ja hetkessä tiiviisti hengittävä esitys miehen ja naisen kohtaamisesta öisessä, kylmän meren ympäröimässä huoneessa. Marguerite Duras´n runollista teosta ei ole usein nähty Suomessa – nyt Nyt kokeellisen musiikkiteatterin ensemble Kuriton Company tuo Teatteri Telakalle aisteihin vetoavaa fyysistä ääniteatteria, jossa tilan, kehon ja Duras´n tekstin runollisuus kohtaavat.

 

”- – Kansallisteatterin Omapohja-näyttämölle tihentyy kudelma, jonka aistillisuus on käsin kosketeltavaa, kaunista ja vaikuttavaa.” Helsingin Sanomat 23.11.2013, Suna Vuori

 

Esityksen on ohjannut Eero-Tapio Vuori, äänisuunnittelusta vastaa Tuomas Norvio, ja  visuaalisesta suunnittelusta vastaa Anna Rouhu. Esityksessä näyttelevät Terhi Suorlahti ja Mikko Pörhölä.

Esityksen ensi-ilta oli Kansallisteatterin Omapohjassa 21.11.2013. Nyt esitys vierailee huhtikuussa Teatteri Telakalla kahdesti. Liput Kuriton Companyn vierailuesityksiin ovat myynnissä tästä päivästä lähtien Tiketissä!

 

 – – –

Kevään Outo homo -esitysten yhteydessä on mahdollisuus nähdä myös Juuso Kekkosen uusin monologi-esitys Pilkkaa jumalaa, joka nähdään Teatteri Telakalla lauantaina 5.4. päiväesityksenä kello 13:00. Pilkkaa jumalaa tarkastelee ihmisyyden myyttejä ja lieveilmiöitä. Kekkonen purkaa auki omia tottumuksiaan ja pelkojaan, ja nauraa niille. Kristityt, ateistit, pakanat ja satanistit ovat katsoneet esitystä täysin sulassa sovussa.

Esitys on suunnattu aikuisille ja se sisältää isoja moraalisia kysymyksiä, mutta ei kuitenkaan ota itseään liian vakavasti. Kekkosen Outo homo esitetään Teatteri Telakalla samalla viikolla 3. – 5.4. Pilkkaa jumalaa esitetään kuitenkin vain kerran. Liput tähänkin täydentävään vierailuesitykseen ovat jo myynnissä!

– – –

Teatteri Telakalla vierailee tiistaina 15.4. Lahden kansanopiston teatterilinja II Juha Hurmeen dramatisoimalla ja ohjaamalla esityksellä LAHTI (hupailu).  Esitys perustuu Arto Salmisen samannimiseen romaaniin ja tunkee nykytodellisuuteen kertomalla isän ja pojan näennäisen erilliset tarinat; nuori varusmies lahtaa sikoja armeijan logistisessa sotasimulaatiossa samaan aikaan, kun hänen isänsä ajautuu pienyrittäjänä surkean konkurssin kautta vääjäämättä hirttosilmukkaan. Kokonaisuus on hauska, karmea, koskettava ja puhutteleva. Juha Hurmeen dramatisointi ja näyttämöllepano pyrkii samaan vaikutelmaan.

Esityksistä saa lisätietoja Teatteri Telakan www-sivuilta. Kaikkien uusien vierailuesitysten liput ovat myynnissä Tiketissä tästä päivästä lähtien.

 

 

Vierailuesitykset Teatteri Telakalla keväällä 2014

Esitystaiteen seura: Oodi rakkaudelle, 31.3. – 1.4.2014, lippuja esityksiin tästä

Juuso Kekkonen: Outo homo, 3.4., 4.4. ja 5.4.2014, lippuja esityksiin tästä

Juuso Kekkonen: Pilkkaa jumalaa, 5.4.2014, lippuja esitykseen tästä

Kuriton Company: Kuolemantauti, 9. – 10.4.2014, lippuja esityksiin tästä

Lahden kansanopisto: LAHTI hupailu, 15.4.2014, lippuja esitykseen tästä

TEHDAS Teatteri: Hiiriä ja ihmisiä, 24.4., 25.4. ja 26.4.2014, lippuja esityksiin tästä

 

Lisää aiheesta:

Tiedote: Teatteri Telakalle lisää vierailuesityksiä (7.3.2014)